Банкар који зна шта је на уму мађарском

Рекли су да је размишљао о оставци на место извршног директора и председника остане у будућности, али не у скорије време.
Новински чланак можда трик да га угрози, рекао је неколико посматрача, иако није понудио никакве доказе да је влада на било који начин укључени у чланку.
“Очигледно је да влада има за циљ своје оружје на господина Цсании,” водећи мађарски банкар рекао је да остане анониман.
Портпарол владе одбио да коментарише чланак, као и Магиар Немзет уредници.
Цсании прошле недеље продао велики део својих акција у ОТП банци, где је био извршни директор за 21 година, недуго након што је влада Орбан је најавио планове за нове политике која може коштати банкама огромне суме новца.
Порука покупио на Будимпештанској берзи је да ако неко са ухо премијера је дампинг акција, Оутлоок мора бити веома лоше ствари, можда чак и горе него што је ико очекивао.
Акције у Тужилаштву су пале за 12,5 одсто од четвртка, док су банке и шире су потенцијално изложени, превише. Аустријски Рајфајзен, немачки Баиерисцхе Ландесбанк и италијанска Интеса Санпаоло (Милано: ИСП.МИ – вести) су међу великим страним банкама са јединицама у Мађарској.
“Водећи банкар који има удела у његовој банци ретко излази на улице да протестују,” Тамаш Корании, главни уредник водећег мађарског пословни дневник Напи Газдасаг, написао је у понедељак.
“Он може да поднесе оставку, или, ако не може – можда из оданости према осталим акционарима – он продаје тржишна привреда тешко потребан јачи сигнал..”
Иннер Цирцле
Цсании сам је ћутао о својим разлозима за продају. Његова компанија је рекао да жели да користи капитал да поново инвестирају у пољопривредним предузећима је и власник.
Продаја настала 48 сати након Орбан влада објавила је да би банке мења услове уговора под којима су многи Мађари су се из девизних хипотеке које су постале више оптерећујући због флуктуације валута.
Влада није објавила детаље плана. Врло је вероватно да се помогне дужницима – важан бирачима када Орбан тражи реизбор идуће године – на рачун банака.
Цсании Орбан је приступ посебно је важан, јер је мађарски премијер Унутрашњи круг је тако мали.
Цсании искористио свој утицај да снажан ефекат у 2010, када Орбан је желео да уведе “кризни порез” на банке који је био толико висок да људи у сектору веровали да ће их возити под.
Тужилаштво је начелник свакодневно контактира са Орбаном, а план се сматра, према неким упознати са берзама, који је говорио под условом да остане анониман.
У коначној верзији, порез је и даље висока, али да је разводњено, извори укључени у дискусијама рекао. Цсании убедио Орбан, који је ретко предомисли, да га спустите и пренео је преко свих финансијских фирми, не само банке.
“(Орбан је) веома једном циљу”, рекао је дипломата. “Није хтео да ничија мишљење да стане на пут.”
То је у супротности с главног штампу Тужилаштва официр, Бенце Гашпар, који је рекао Цсании био доброг здравља, не би поднесе оставку и да је продао акције да подигну готовину за своје агро-бизниса.
Неколико људи блиских Тужилаштву начелнику дао Ројтерсу детаљан рачун о стању здравља Цсании а, под условом да остане анониман, јер им није било дозвољено да се обрати медијима на субјецт.Тхис ове године, појавили знаци напетости између Цсании Орбан и администрација.
Орбан је начелник штаба, Јанош Лазар, дао два интервјуа у којем је рекао Цсании имао велики утицај, и упоредио га са хоботнице чији пипци шири над свим аспектима живота.
“У демократији, која количина економске моћи представља озбиљан ризик”, рекао је Лазар вести сајта 444.ху прошлог месеца.
Ако већ постоји раскол, Цсании одлука да прода своје акције прошле недеље је вероватно проширио.
Током викенда, онлајн издање Магиар Немзет, папир близу Орбан је Фидес партије, известио да је главни тужилац разматра оставку због слабог здравља, и да је због тога продао неке залихе.
Они су рекли Цсании доживео планирано на отвореном срцу у фебруару да поправи генетски дефект у аорти и срчаног залиска. Након пет недеља опоравка, он је добио чист рачун здравља од својих лекара, ови људи су рекли, а био је поново на послу.
Шандор Цсании, извршни директор мађарске ОТП банке (Штутгарт: 896068 – вести), један је од стране одабране групе људи који знају шта је премијер Виктор Орбан мисли, због чега тржишта тргао прошле недеље, када је банкар бачено 36 милиона евра ” вредности акција његове фирме.
Њих двојица су делили боце вина заједно на приватним састанцима, они су седели заједно у ВИП ложе гледали Орбан је омиљени фудбалски тим, и, када је Орбан хтео да наметне огроман порез на банке пре три године, Цсании га убедио да га разводнити, према људима који их познају.

EU-Asia