Аустралијски АМ Гиллард свргнут после гласања

Унутрашњи глас руководство следи месеци ривалства и поделе унутар АЛП.
Рад присталице унутар АЛП су упутили петицију за њега да руководство Цхалленгер Гиллард, али је у почетку уздржали. У међувремену, најмање осам министара у кабинету Гиллард је поднео оставку, чистећи деценије искуства из њене владе.
У аустралијском парламентарном систему, лидер владајуће партије долази на функцију премијера, а у четвртак ујутро, у Канбери, Рад је положио заклетву за други пут.
Гиллард поднео оставку након страначког гласања у среду увече и најавио да ће напустити политику.
Главни фактор у пропасти Гиллард – а Рудд је у Феникс-попут повратка – Аустралија је избор мора да се одржи до краја ове године.
Под вођством Гиллард је, порођај је окренут огромну пораз, према анкетама. Али исте анкете показују Рад под вођством радничка партија би много боље на изборима.
Аустралијски Гувернер-Генерал Куентин Брице надгледао церемонији полагања заклетве у Дому Владе у Канбери. Гувернер-Генерал представља краљице Елизабете ИИ, као шефа државе.
Рад је веома популаран код аустралијских бирача који изађу на изборе у септембру изабрати нови парламент и владу.
Он је рекао да негативна политика држе Аустралију поново у последњих неколико година “мора да престане”, и да ће настојати да се постигне овај циљ као премијера.
Он је такође одао признање Гиллард као “жену изузетне интелигенције, велике снаге и велике енергије”, рекла је она и остварила завидне реформе упркос предводи мањинску владу.
У свом конференцији за новинаре, рекла Гиллард је била захвална да сам имао прилику да води своју земљу.
“Ово је било заиста дивно привилегија Захваљујем аустралијски странку о раду за ту привилегију и ја захвалим Аустралије људе за њихову подршку.”, Рекла је она.
“Када сам први пут сам ставио напред за разматрање за рад лидера у 2010, сам имао огромну подршку својих колега за то сам им захвалан на томе.. А ја им захваљујем за давање прилику да ми не само да служи нацији, али да служи као прва жена премијер ове земље. ”
Гиллард је позвао на гласање сама после месеци унутар-партијских трења.
Рад, који је изабран 2007, али је збачен од стране Гиллард на руководећем изазов у ​​2010, рекао је да се враћа на функцију премијера са “смирењем, са чашћу и са важном енергетском смислу и сврси.”
Јулиа Гиллард: диве иностранству, оцрњени у кући
Тони Абот, лидер опозиционе Либералне партије званичног Аустралије, оптужио АЛП фокусирања на политику преко добре владе.
На конференцији за новинаре, он је рекао да су људи из Аустралије “заслужују боље од овога”, и апеловао за бираче да подрже његову странку, ако желе јаку, стабилну и јединствену владу.
“Само пар једноставних чињеница”, рекао је Абот. “У 2007, гласали сте за Кевина и добила Јулија у 2010, гласали сте за Јулиа и добила Кевина.. Ако гласате за Партије рада у 2013, ко зна ко ће да остане?”
Осврћући се на предстојеће изборне битке, Руд је рекао да је на крају одлучио да оспори руководство своје странке, јер “то једноставно није у мојој природи да немо и да се омогући Абот владе да дођу на власт у овој земљи по дефаулту.”
Три сата пре гласања, Рад покупио на двобој.
“Разни министри су били слободни и искрени у свом јавном савет за мене као да би било пожељно да оспори руководство у последњих неколико дана. За име нације, мислим да је време да се ово питање реши”, рекао је он у саопштењу упућеном новинари.
Рад је рекао да не би користио своју победу против страначких ривала, али ће се фокусирати на уједини странку.
Ове недеље, премијер је било довољно. Иако није било званичног старта, са једног ривала, завуче власт на пања и предао њена странка секиру.
“Ја мислим да је то у најбољем интересу нације – и то у најбољем интересу Партије рада – за да се ово питање реши”, рекла је како је назвала гласање.
У Јаб на њен ривал, Гиллард жалили у интервјуу ЦНН-у аффилиате Ски Невс Аустралије ове недеље да нико није пришао јој да се организује гласање лидерску на традиционалан начин.
“Зовите ме старомодним, али начин на који се ове ствари обично ради је изазивач приближава лидера Лабуристичке странке и тражи од њих да се покренути гласање за руководство, што се рукује, а онда је на гласачком листићу одржава,” она рекао је.
Гиллард позвао све изазивача да ставе своја имена на гласачком листићу, који ће бити последњи који ће она позвати да оспори њену позицију.
Кевин Рад вратио као премијер Аустралије у четвртак, три године након што је замењен у канцеларији његов тадашњи заменик Јулиа Гиллард.
Рад Гиллард изазов за руководство Партије рада у среду и освојио 57-45 гласова међу колегама рада чланова парламента.

EU-Asia