Τουρκικές Συνδικαλιστικές απεργία μετά από συγκρούσεις

Ο Ερντογάν κατήγγειλε το Σάββατο ότι οι διαδηλωτές δεν είχαν τον συναντήσει στα μισά του δρόμου.
«Έχουμε φτάσει έξω με τα χέρια μας», είπε. “Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι επέστρεψαν τις γροθιές τους σε απάντηση. Μπορείτε να σφίξει το χέρι με εκείνους που φθάνουν έξω με μια γροθιά;”
Ο γελοιοποίησε επίσης τους ισχυρισμούς των διαδηλωτών ότι είναι οικολόγοι, καλώντας τους “τραμπούκους” και αναφέροντας κορνάρουν κέρατα τους, ως απόδειξη της «ηχορύπανση». Και κατηγόρησε διαδηλωτές για υποκίνηση θρησκευτικής βίας από την επίθεση μια γυναίκα σε μια μαντίλα, κλωτσώντας την, σύροντας την στο έδαφος και αρπαγή κάλυμμα της κεφαλής της.
Ο Ερντογάν εξήρε τις επιδόσεις της κυβέρνησής του κατά τα τελευταία 10 χρόνια, επικαλούμενος μια αύξηση του βιοτικού επιπέδου, η quintupling των αποθεματικών της κεντρικής τράπεζας και τα σχέδια για την κατασκευή ενός αεροδρομίου.
Για περισσότερες από πέντε ώρες, ο ίδιος φάνηκε να κοιτάζω σε ένα πορτρέτο του Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής του σύγχρονου τουρκικού κράτους. Αστυνομία τελικά μετακόμισε στο να συλλάβουν πολλοί από εκείνους που τον ακολούθησαν, αλλά το αν Erdem Gunduz – ένας καλλιτέχνης απόδοσης γρήγορα ονομάστηκε «στέκεται» – ήταν υπό κράτηση ήταν ασαφής νωρίς την Τρίτη.
Η Τουρκία έχει πλήττεται περισσότερο από δύο εβδομάδες διαδηλώσεων κατά της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αλλά πολλοί από εκείνους που εντάχθηκαν Gunduz αργά τη Δευτέρα δήλωσε ότι στέκονταν μόνο για την ειρήνη, τη μη λήψη πλευρές.
“Στέκομαι ενάντια σε κάθε βία», δήλωσε ο Koray Konuk, ένας από τους συλληφθέντες. “Στέκομαι εκεί, έτσι ώστε τα γεγονότα που έχουμε γίνει μάρτυρες και τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα κατά τα τελευταία δύο με τρεις εβδομάδες μπορεί να έρθει σε αδιέξοδο.”
Konuk, 45, δήλωσε στο CNN ότι η αστυνομία τον έβαλαν σε ένα λεωφορείο με έως και 20 άλλους ανθρώπους που είχαν ενταχθεί Gunduz, αλλά Gunduz δεν ήταν μαζί τους.
“Ήμουν απλά στέκεται. Συνέλαβαν έναν άνδρα ο οποίος ήταν απλά στέκεται», είπε. «Αυτό είναι παράλογο.”
Αποσιωπούνται tableau της Δευτέρας ήρθε δύο ημέρες μετά την αστυνομία σάρωσε στην πλατεία Ταξίμ και των γειτονικών Gezi Park για να καθαρίσει αντι-Ερντογάν διαδηλωτές. Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να επιστρέψουν στο πάρκο την Κυριακή, μόνο για να οδηγείται πίσω από την αστυνομία.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που φρέσκο ​​πίεση Ερντογάν νωρίτερα τη Δευτέρα, τοποθέτηση μια πανεθνική απεργία. Αλλά ένα πλήθος που διαδήλωσαν στην πλατεία Ταξίμ διασπορά όταν έρχονται αντιμέτωπα με διμοιρίες ΜΑΤ που υποστηρίζεται από κανόνι νερού.
Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν στα τέλη του Μαΐου πάνω από τα σχέδια αρχών να γυρίσει στο πάρκο Gezi, το τελευταίο πρασίνου κεντρικές περιοχές της Κωνσταντινούπολης, σε ένα εμπορικό κέντρο. Τα γρήγορα μετατράπηκε σε μεγάλες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που ζητούσαν μεταξύ άλλων για τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις.
«Υπάρχει ένα επίπεδο απελπισίας»
Ενώ οι διαμαρτυρίες είναι απίθανο να απειλήσουν το κράτος Ερντογάν, ο οποίος υπήρξε ένας από τους πιο δημοφιλείς ηγέτες της Τουρκίας και πιστώνεται με την επίβλεψη μια δεκαετία οικονομικής ανάπτυξης, θέτουν ερωτήματα σχετικά με το τι λένε οι επικριτές είναι ένα όλο και πιο αυταρχικό ύφος της διακυβέρνησης.
iReport: Γάμος στη μέση της δακρυγόνων
Ορισμένες ομάδες διαδηλωτών έχουν μετατοπιστεί προς διαμαρτύρονται στις τοπικές γειτονιές τους στην πόλη, βάζοντας τα οδοφράγματα. Εν τω μεταξύ, η ατμόσφαιρα σε συγκρούσεις μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών γυρίζει άσχημο.
“Τώρα, αισθάνεται σαν να υπάρχει ένα επίπεδο απελπισίας», δήλωσε ο Clare Murray, ο οποίος ήταν διακοπές στην Κωνσταντινούπολη από τη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα. “Η αστυνομία φαίνεται πιο άνετα με τη χρήση της επίθεσης».
Από το Σάββατο το βράδυ, έχουν 116 άτομα έχουν συλληφθεί κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων στην Άγκυρα και έχουν 242 άνθρωποι έχουν συλληφθεί στην Κωνσταντινούπολη διαδηλώσεις, δήλωσε ο Huseyin Aslan, γενικός γραμματέας του Προοδευτικού Συλλόγου Δικηγόρων.
Ερντογάν παραμένει προκλητικός, κατηγορώντας τους ξένους να επωφεληθούν από τις διαδηλώσεις στο πάρκο. Την Κυριακή, χιλιάδες υποστηρικτές του που συγκεντρώθηκαν σε ένα συλλαλητήριο λίγα χιλιόμετρα από την πλατεία Ταξίμ, ανεμίζοντας σημαίες και τραγουδώντας τραγούδια σε ένα συλλαλητήριο που ήταν ευρέως θεωρείται ως ένα ράλι επανεκλογή για τον πρωθυπουργό.
Ο Ερντογάν προσπάθησε να συγκρίνει τους υποστηρικτές του με τους διαδηλωτές. “Εκατοντάδες χιλιάδες εδώ δεν είναι σαν τα βανδάλους με βενζίνη-βόμβες στα χέρια τους», είπε.
Μετά το σάλο Σαββατοκύριακο, τα συνδικάτα προστιθέμενη επιρροή τους στις διαδηλώσεις με μία ημέρα την απεργία τους.
Τα συνδικάτα που συμμετέχουν έχουν εκατοντάδες χιλιάδες μέλη σε όλους τους τομείς που περιλαμβάνουν τις δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, όπως η ηλεκτροδότηση και η ύδρευση. Δεν έχουν, ωστόσο, έχει αρκετά μέλη για να κλείσει τις βιομηχανίες κάτω εντελώς.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση Ερντογάν, οι Τούρκοι εργαζόμενοι έχουν «εξημερωμένα ζώα, όπως με το να διατηρούνται πεινασμένοι,” ένας εργαζόμενος σε ένα γραφείο της Ένωσης στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε.
“Gezi Πάρκο μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι δεν είναι ζώα αγέλης? Είμαστε άτομα», δήλωσε ο εργαζόμενος, ο οποίος δεν παρέχουν το όνομά του.
Η προηγούμενη απεργία κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων έλαβε χώρα κοντά στην αρχή του τρέχοντος μηνός.
Μια ενιαία άνδρας στάθηκε σιωπηλά στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης για ώρες τη Δευτέρα το βράδυ, αψηφώντας αστυνομία που χώρισε Σαββατοκύριακο αντικυβερνητικές διαδηλώσεις με δακρυγόνα και νερό κανόνι και αντλώντας εκατοντάδες άλλους να αγρυπνία του.

EU-Asia