Της βρετανικής οικονομίας δει ρυθμό διπλασιασμού της ανάπτυξης το δεύτερο τρίμηνο του

Το μέλλον φαίνεται καλύτερο για τους Βρετανούς κατασκευαστές, καθώς, με τις παραγγελίες βιβλίων τον Ιούλιο στο ισχυρότερο τους μέχρι στιγμής φέτος, σύμφωνα με μια μακροχρόνια έρευνα της Συνομοσπονδίας της Βρετανικής Βιομηχανίας.
Προκαταρκτικούς υπολογισμούς η ONS του ΑΕΠ είναι από τα κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και βασίζονται εν μέρει στην εκτίμηση δεδομένων. Κατά μέσο όρο, δεν έχουν αναθεωρηθεί κατά 0,1 ποσοστιαίες μονάδες πάνω ή κάτω από τη στιγμή που μια δεύτερη αναθεώρηση δημοσίευσε δύο μήνες αργότερα, αλλά μεγαλύτερες κινήσεις δεν είναι ασυνήθιστες.
Αυτό θα είναι το διπλάσιο του ρυθμού ανάπτυξης κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους. Η αναβίωση στη βρετανική οικονομία έρχεται σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου πολλές χώρες αγωνίζονται να αυξηθεί ή να έχουν κολλήσει σε ύφεση.
Νέα Τράπεζα της Αγγλίας επικεφαλής Mark Carney θα υποδεχθεί σημάδια ότι η οικονομία της Βρετανίας είναι μπορντούρα πιο κοντά σε αυτό που έχει ονομαστεί “ταχύτητα διαφυγής”, ή βιώσιμη ανάπτυξη.
Αλλά εξακολουθεί να είναι πιθανό να κρίνει ότι χρειάζεται επιπλέον βοήθεια για να φτάσετε εκεί, ειδικά με τους βασικούς εμπορικούς εταίρους της χώρας στη ζώνη του ευρώ σε μια τέτοια αδύναμη μορφή.
Τα επίσημα στατιστικά στοιχεία, που καλύπτουν μόνο ένα μέρος της περιόδου, έχουν πιο πολύπλοκη, με ευρεία επίπεδη βιομηχανική παραγωγή και την κατασκευή και μια ισχυρότερη στον τομέα των υπηρεσιών.
Αισιόδοξη νέα της εταιρείας αυτή την εβδομάδα ενίσχυσε την αίσθηση μιας οικονομίας για το επιδιορθώσει.
Pub αλυσίδας JD Wetherspoon είπε ότι θα επιταχυνθεί η νέα ανοίγματα pub επόμενο έτος, βοήθησε με μια καλύτερη διάθεση στους πελάτες, ενώ προγραμματιστής British Land έχει επενδύσει £ 512 εκατομμύρια σε εξαγορές ακινήτων από τον Απρίλιο.
Η Τράπεζα στο πλαίσιο Carney είναι ευρέως αναμένεται να αρχίσει να παρέχει λεπτομερείς οδηγίες από τον επόμενο μήνα για πόσο καιρό τα επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, σε μια προσπάθεια να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις να δανειστούν και να επενδύσουν.
Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ανάπτυξης κατά το δεύτερο τρίμηνο θα είναι τόσο ισχυρή όσο 0,8 τοις εκατό μετά από μια σειρά έντονης έρευνες πρόσφατα, όπως δημοσκοπήσεις των Υπευθύνων Προμηθειών.
Σε σύγκριση με ένα χρόνο νωρίτερα, ο ρυθμός ανάπτυξης αναμένεται να έχουν πηδήσει σε 1,4 τοις εκατό από 0,3 τοις εκατό κατά το πρώτο τρίμηνο. Αυτό θα ήταν η ταχύτερη αύξηση από τις αρχές του 2011.
“Είμαστε πρόβλεψη ότι και οι τέσσερις τομείς τίτλος της οικονομίας – υπηρεσιών, της βιομηχανίας, των κατασκευών και της γεωργίας – επεκτάθηκε κατά τη διάρκεια του Q2, το οποίο θα είναι η πρώτη φορά που αυτό έχει συμβεί από το 3ο τρίμηνο του 2010”, δήλωσε ο οικονομολόγοι της Investec.
Οι καταναλωτές, που αποτελεί βασική κινητήρια δύναμη της οικονομίας της Βρετανίας, οι perking πάρα πολύ. Είναι πιο αισιόδοξοι για την οικονομία από ό, τι σε οποιαδήποτε στιγμή από τον Απρίλιο του 2010, όπως μετράται με ένα νέο δείκτη εμπιστοσύνης των καταναλωτών στην αγορά ερευνητές YouGov και το Κέντρο Οικονομικών Ερευνών και Επιχειρήσεων.
Οικονομία της Βρετανίας ίσως επεκταθεί ταχύτερα κατά το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το πρώτο, βοήθησε με την αυξανόμενη εμπιστοσύνη μεταξύ των καταναλωτών και από τις ενδείξεις ότι οι εταιρείες είναι έτοιμες να δανείζονται και να ξοδεύουν περισσότερα.
Οι επίσημες στατιστικές που αναμένεται στις 0930 BST την Πέμπτη αναμένεται να δείξουν ότι η ανάπτυξη ήρθε στο 0,6 τοις εκατό τον Απρίλιο-to-Ιούνιος περίοδο σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters οι οικονομολόγοι.

EU-Asia