Τέλος πλησιάζει για αποπληθωριστική σπείρα Ιαπωνίας

Η φωτεινότερη οικονομικές προοπτικές πηγάζει σε μεγάλο βαθμό από τις προσπάθειες μεταρρύθμισης που ξεκίνησε από τον πρωθυπουργό Shinzo Abe – “. Abenomics” μια σειρά από πολιτικές που ονομάστηκε
Ως μέρος μιας στρατηγικής τριών πυλώνων ανακοίνωσε τον Ιανουάριο, η Ιαπωνία έχει επέκτεινε μέχρι δαπανών κυβέρνησης και της κεντρικής τράπεζας της χώρας είναι χρήματα στην οικονομία σε μια μαζική κλίμακα.
Στην ετήσια οικονομική της εικόνα, τα σχέδια του ΟΟΣΑ ιαπωνικές τιμές καταναλωτή θα αρχίσει να ενισχύεται ελαφρώς από το τέλος του τρέχοντος έτους, με το ποσοστό του πληθωρισμού έφθασε το 2,4% μέχρι το τέλος του 2014.
«Επιθετική χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής θα μπορούσε να δει τον αποπληθωρισμό δώσουν τη θέση τους μετρίως θετική υποκείμενη πληθωρισμού στην Ιαπωνία,” αναφέρει η έκθεση.
Σε ύφεση, όπως πρόσφατα, τον περασμένο χρόνο, η οικονομία της Ιαπωνίας αναπτύχθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,5% τους πρώτους τρεις μήνες του 2013, πολύ πιο γρήγορα από το 2,7% που αναμενόταν από τους αναλυτές.
Ισχυρή οικονομική ανάκαμψη της Ιαπωνίας κατά το τρέχον έτος θα μπορούσε να θέσει τέλος σε μια αποπληθωριστική σπείρα που έχει υπέσκαψε ανάπτυξης για περίπου 14 χρόνια, λέει ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ιαπωνία: Είναι Abenomics εργασίας;
Ελπίζει να φέρει το ποσοστό του πληθωρισμού στο 2% και να τεθεί ένα τέλος σε πτωτικά στις τιμές καταναλωτή, που διήρκεσε για 14 χρόνια, υπονομεύοντας τις επιχειρήσεις και την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.
“Στην Ιαπωνία, το βασικό κίνδυνος είναι ότι η μη βιώσιμη δημοσιονομική θέση θα επηρεάσει τελικά τις χρηματοπιστωτικές αγορές και να προκαλέσουν μια κρίση εμπιστοσύνης”, ανέφερε η έκθεση.
«Φέρνοντας την πλάτη λόγος του χρέους σε ασφαλή επίπεδα από τα σημερινά υψηλά της θα είναι εξαιρετικά δύσκολο.”
Οι κινήσεις έχουν οδηγήσει σε ένα συλλαλητήριο στο χρηματιστηριακό δείκτη Nikkei και aslide του γεν που έχει κάνει την εταιρική της Ιαπωνίας πιο ανταγωνιστική στο εξωτερικό.
Επίσης υποσχέθηκε είναι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, όπως η αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο εργατικό δυναμικό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: «γυναικεία οικονομία» μπορεί να σώσει την Ιαπωνία;
“Αντανακλώντας μια αποφασιστική πολιτική προσέγγιση, η οικονομική προοπτική έχει αλλάξει σημαντικά στην Ιαπωνία τους τελευταίους μήνες”, ανέφερε η έκθεση.
Ωστόσο, ο ΟΟΣΑ προειδοποίησε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ιαπωνίας ήταν «περιβάλλεται από αβεβαιότητα” δεδομένα τα υψηλά επίπεδα του χρέους της χώρας, τα οποία ανέρχονται σε πάνω από 200% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).

EU-Asia