Σπάνιες υπολογιστής Apple 1 πωλείται για $ 671.000

Το PC της Apple αναμένεται να φέρει τουλάχιστον $ 400,000. Αλλά Breker είπε δεν είναι καμία έκπληξη ότι απέφερε πάνω από 50%. Τον Νοέμβριο, η ομάδα του σε πλειστηριασμό ένα παρόμοιο μοντέλο για 640.000 δολάρια.Νέα Υόρκη Sotheby, πωλείται ένα τελευταίο έτος για 375.000 δολάρια.
Πολλά Σαββάτου περιελάμβανε επίσης την επιστολή θέσεων εργασίας σε έναν Fred Hatfield στον υπολογιστή Data Systems στο Columbus, Οχάιο. Με ημερομηνία 18 Ιανουαρίου του 1978, η επιστολή Hatfield προσφέρει την ευκαιρία στο εμπόριο της Apple του 1, και $ 400, για ένα Apple II. Προφανώς δεν παίρνουν τις δουλειές μέχρι την προσφορά.
Ένα σπάνιο μοντέλο εργασίας το Apple 1, πρώτο επιτραπέζιο υπολογιστή γίγαντα της τεχνολογίας, πούλησε πάνω από 671 χιλιάδες δολάρια το Σαββατοκύριακο σε μια δημοπρασία στη Γερμανία.
Ο υπολογιστής, μαζί με μια επιστολή από τον Jobs της Apple συνιδρυτής Steve σε αρχικό ιδιοκτήτη της, πιστεύεται ότι είναι ένα από τα μόλις έξι εργάσιμες 1s της Apple και ένας από τους μόλις τρεις στην ελεύθερη αγορά.
Ο αγοραστής, ο οποίος επέλεξε να παραμείνει ανώνυμος, είναι από την Άπω Ανατολή, σύμφωνα με τον Uwe H. Breker της Breker Team δημοπρασίας, η οποία δημοπρατήθηκαν από ένα ρόστερ από vintage tech το Σάββατο στην Κολωνία.
Jobs και Steve Wozniak δημιούργησαν περίφημα τον υπολογιστή της Apple σε θέσεις εργασίας »γκαράζ της οικογένειας, με βάση τη συσκευή με το χέρι και τη χρηματοδότηση της εταιρείας μέσω της πώλησης της φαντασίας αριθμομηχανή και την απασχόληση Wozniak του« VW camper van.
Περίπου 200 Η Apple 1s χτίστηκαν, και λιγότερα από 50 πιστεύεται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν – όχι οι περισσότεροι από αυτούς σε κατάσταση λειτουργίας.
Οι τιμές για τις σπάνιες συσκευές έχουν αυξηθεί από το θάνατο του Jobs το 2011. Τον Νοέμβριο του 2010, Κρίστις δημοπρατήθηκαν ένα Apple 1 για 212,000 δολάρια.
«Δεν είναι μόνο η τεχνολογία της πρώτης έτοιμο προς χρήση υπολογιστών στον κόσμο,” Breker είπε σε ένα e-mail με το CNN. «Είναι περισσότερο το σύμβολο του αμερικανικού ονείρου – η ιστορία των δύο εγκαταλείψεις που είχε μια υπέροχη ιδέα … και 35 χρόνια αργότερα, η εταιρεία τους είναι η πλουσιότερη και η υψηλότερη αξία της εταιρείας ποτέ.”

EU-Asia