Πρασίνισμα της ερήμου με θαλασσινό νερό

Η εγκατάσταση, η οποία χρηματοδοτήθηκε από τις εταιρείες λιπασμάτων Yara International και Qafco και το κόστος 5.300.000 δολάρια για να δημιουργηθεί.
“Με την ίδια χρηματοδότηση, θα μπορούσε να αποκαταστήσει τα οικοσυστήματα και να βοηθήσει τους ανθρώπους πιο αποτελεσματικά μέσω της κοινοτικής διαχείρισης των φυσικών πόρων», λέει ο Πάτρικ Γκονζάλες, ένας οικολόγος δασών που διεξήγαγε έρευνα στην περιοχή Σαχέλ της Βόρειας Αφρικής με το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, Berkeley.
“Αντί να ρίχνει νερό σε άμμο της ερήμου που δεν είχαν πολλή βλάστηση στους αιώνες, μπορείτε να επαναφέρετε γης που μέχρι πρόσφατα είχαν ένα υγιές δέντρο κάλυμμα. Φυσική αναγέννηση των δένδρων στο Σαχέλ είναι λιγότερο φανταχτερά και πιο δύσκολο, αλλά θα μπορούσαν να ωφεληθούν άμεσα οι οικογένειες που εξαρτώνται από τα δέντρα », προσθέτει.
Παρά τις μικτές αναθεωρήσεις, της Χάγης λέει ότι η περιοχή έχει αποδείξει με τη νέα εισροή των καλλιεργειών, προσθέτοντας ότι πολλοί σκεπτικιστές έχουν κερδίσει πάνω.
“Βοηθά όταν οι άνθρωποι μπορούν να το δουν στο έδαφος, και να δοκιμάσετε τα αγγούρια και να δείτε ότι αυτό είναι πραγματικό,» λέει. «Έχουμε αποδείξει ότι αυτό μπορεί να εφαρμοστεί.”
“Αυτές είναι ιδέες που θα μπορούσαν να ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό», παραδέχεται ο διευθύνων σύμβουλος του έργου, Joakim Haugue, προσθέτοντας ότι κατά τις πρώτες ημέρες του έργου συναντήθηκε με ίσο μέτρο του ενθουσιασμού και του σκεπτικισμού.
“Πραγματικά, όμως, υπάρχει μια πολύ απλή αρχή πίσω από αυτό το σημείο εκκίνησής μας ήταν να πάρει ό, τι έχουμε αρκετά -. Θαλασσινό νερό, τη θερμότητα – και να το χρησιμοποιούν για να παράγουν ό, τι χρειαζόμαστε περισσότερο – ύδατος, της ενέργειας και της βιώσιμης παραγωγής των τροφίμων. ”
Το έργο έχει παγκόσμια εμβέλεια Ξεχωρίζει θαλασσινό νερό ψυχόμενο θερμοκήπια, η συγκεντρωμένη ηλιακή ενέργεια και την παραγωγή φυκιών -. Όλοι εργάζονται συμβιωτικά να λύσει πολλά από οικολογικές κρίσεις στον κόσμο σε μία μόνο στιγμή.
Διαβάστε περισσότερα: Crowdfunding καινοτομία στη Μέση Ανατολή
«Το Κατάρ είναι μία από τις πιο δύσκολες κλίματα στον κόσμο για να εργαστούν σε αυτό το είδος του πράγματος,” λέει ο Δρ Βιρτζίνια Corless, η επιστήμη και ο διευθυντής ανάπτυξης. “Οι υψηλές θερμοκρασίες και η υγρασία καθιστούν πολύ δύσκολο για την τεχνολογία μας. Αλλά αν η τεχνολογία δουλεύει εκεί, και έχει, αυτό αποδεικνύει ότι είναι εφικτό για πολλές τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο. ”
Εκτός από την παραγωγή τροφίμων και αφαλατωμένου νερού σε περιοχές που η έλλειψη εγχώρια και τα δύο, η εγκατάσταση είναι επίσης ψάχνει σε πρασίνισμα την έρημο και τη δημιουργία εναλλακτικών, φιλικών προς το περιβάλλον πηγών καυσίμων.
Διαβάστε περισσότερα: νέο πολιτιστικό στολίδι του Κατάρ
Τέλος, το θαλασσινό νερό χρησιμοποιείται επίσης για να καλλιεργήσει τα φύκια, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μεγάλης κλίμακας παραγωγή βιοενέργειας -. Αν και επί του παρόντος το φυτό άλγη είναι ακόμα στην φάση της έρευνας για την παραγωγή φύκια από μόνη της, λέει Corless, μπορεί να είναι ακριβό και εξαρτάται από γεωγραφικούς περιορισμούς (χρειάζεται συνήθως να αναπτυχθεί κατά μήκος ακριβά, sought-after παραθαλάσσιο ακίνητο).
“Αυτό που κάνουμε είναι να τεθεί το σύστημα καλλιέργειας φυκιών σε ένα ακόμη ευρύτερο σύστημα που μπορούν να μοιραστούν το κόστος και να αυξήσει την ενέργεια. Ένας από τους μεγαλύτερους κοινών δαπανών που έχουμε είναι η υποδομή αλμυρού νερού», λέει.
Neil Crumpton, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του υδρογόνου Planet, μια ΜΚΟ που προωθεί την πράσινη ενέργεια, λέει ότι το έργο είναι, δυνητικά, ένα «παιχνίδι changer”.
“Τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτή τη στιγμή είναι η αλλαγή του κλίματος και των υδάτινων πόρων σε παγκόσμιο επίπεδο, και αυτές οι απλές τεχνολογίες μπορούν να αντιμετωπίσουν τα δύο», λέει. «Δεν μπορώ να αποφύγω τη σκέψη ότι αυτό είναι το όραμα δεν είναι, οφθαλμαπάτη.”
Synergy είναι ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του σχεδίου? Είναι αυτό που σας επιτρέπει να αντιμετωπίσει τόσα πολλά θέματα ταυτόχρονα, σαν ένα περίτεχνο, περιβαλλοντική μηχανισμό Rube Goldberg Η εγκατάσταση διαθέτει συγκεντρωμένη ηλιακή μονάδα παραγωγής ενέργειας, το οποίο μετατρέπει τη θερμότητα σε ατμό, στη συνέχεια, με ανεμογεννήτριες. και γεννήτριες, σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία με τη σειρά αντλίες θαλασσινού νερού στο χώρο, όπου χρησιμοποιείται για την ψύξη των θερμοκηπίων.
Απόβλητα γλυκού νερού από τα θερμοκήπια χρησιμοποιείται στη συνέχεια για να ποτίσει τα φυτά έξω. Στρατηγικά φυτευτεί φράχτες έξω από τη βοήθεια του φαινομένου του θερμοκηπίου φιλτράρετε το υπόλοιπο, δημιουργώντας μια υγρασία και δροσερό περιβάλλον για τα φυτά κατάντη.
Ορισμένοι εμπειρογνώμονες, ωστόσο, το ερώτημα αν το έργο Δάσος Σαχάρα είναι η καλύτερη χρήση των πόρων.
Στην καυτή έρημο του Κατάρ, οι επιστήμονες δείχνουν ότι το θαλασσινό νερό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει στην ανάπτυξη των καλλιεργειών.
Μια μοναδική ερευνητική πρωτοβουλία εκτάριο είναι γνωστή ως έργο Sahara Forest – μικρό σε μέγεθος, αλλά όχι στη φιλοδοξία – έχει δημιουργήσει μια συγκομιδή των αγγουριών κριθάρι, και ρόκα τους τελευταίους μήνες χρησιμοποιώντας ένα μείγμα των συστατικών δεν είναι συνήθως συνδέονται με την επιτυχία της γεωργίας: θαλασσινό νερό και άφθονη προσφορά του Κατάρ θερμότητας.
Σύλληψη στη Νορβηγία, η πρώτη φορά Σαχάρα εγκατάσταση δασών έργο ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο για να συμπέσει με τα Ηνωμένα Έθνη Κλιματική e (COP18) στη Ντόχα. Εφαρμόζει μια σειρά από πρωτοποριακές φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες που παίρνει τα πράγματα ότι το Κατάρ έχει περίσσεια – θερμότητα και το θαλασσινό νερό – και τους μετατρέπει σε μια σειρά από πολύτιμους πόρους.

EU-Asia