Οι αγρότες πάνε οργανικά με τα ανθρώπινα απόβλητα

Khadka, ωστόσο, τόνισε ότι οι χρήστες πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της διαλογής στην πηγή κατά την τουαλέτα καθώς κοπράνων διασταυρούμενη μόλυνση των ούρων θα μπορούσε να αυξήσει τους κινδύνους για την υγεία.
“Είναι καλύτερο να αναμίξετε τα ούρα με το λίπασμα για καλύτερα αποτελέσματα”, πρόσθεσε.
Οι κατευθυντήριες γραμμές της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για την ασφαλή χρήση των λυμάτων, περιττώματα και απόνερα υπογραμμίζουν, επίσης, ένα μείγμα από πολλαπλά μέτρα υγείας και ασφάλειας.
Αναφέρει: «Επεξεργασία λυμάτων καθώς και μια περίοδο παρακράτησης να επιτρέψει παθογόνο die-off πριν από την συγκομιδή και καλή υγιεινή των τροφίμων καθώς και το μαγείρεμα των τροφίμων μπορεί να είναι επαρκής για τη μείωση των κινδύνων για την υγεία επαρκώς.”
Maharjan, ο οποίος εισπράττει περίπου 100 λίτρα ούρων από την τουαλέτα της οικογένειάς του κάθε μήνα, δήλωσε ότι για κάθε λίτρο ούρων, μπλέκει τρία λίτρα νερού και σπρέι είναι πάνω από τη γη του, όπου καλλιεργεί εποχιακά λαχανικά και φρούτα.
Hari Krishna Upreti, ανώτερος επιστήμονας στο (NRC) Τομέας Βοτανικής του Νεπάλ Αγροτικής Έρευνας Συμβουλίου, είπε τα ούρα ήταν εκπληκτικά πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά.
Σύμφωνα με Upreti, ένα λίτρο ούρων περιέχει έως 0,9% άζωτο, 0,12% φώσφορο και κάλιο 0,26% Τα στοιχεία αυτά – συλλογικά γνωστά ως NPK – βοηθά στη ρύθμιση του μεταβολισμού των φυτών και περιέχει αρκετή πρωτεΐνη για να αναπτυχθούν.
Το Περιβάλλον και τη Δημόσια Οργάνωση Υγείας ήταν ένας από τους πρώτους για να ξεκινήσει αυτό το έργο, μαζί με άλλους εταίρους, το 2003, έχει πλέον επεκταθεί σε περισσότερα από 3.000 νοικοκυριά σε όλη Νεπάλ.
Τζιβάν Maharjan έχει μια διαφορετική προσέγγιση για τα ανθρώπινα απόβλητα – ο ίδιος θεωρεί ως πλούτο.
Είπε ότι τα ούρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με ασφάλεια και ο κίνδυνος για την υγεία που συνδέονται με αυτό είναι γενικά χαμηλή.
“Είναι τρεις φορές καλύτερα από τα χημικά λιπάσματα», είπε, αναφερόμενος στην απόδοση των φρούτων του και καλλιέργειες κηπευτικών μετά τη χρήση ανθρώπινων λιπάσματος σε σύγκριση με πιο συμβατικές μεθόδους.
Καθώς περπατούσε σε 27.000 τετραγωνικά πόδια του εδάφους στην επιτροπή Siddhipur Village Ανάπτυξης στα προάστια της πρωτεύουσας Κατμαντού, Maharjan εν λόγω μέθοδος του λίπανση δεν είναι κάτι καινούργιο.
Suman Kumar Shakya, εκτελεστικός διευθυντής της ENPHO, είπε ότι οι δεσμοί μεταξύ υγιεινής και η γεωργία είναι ενθαρρυντικά.
Μιλώντας σε ημερίδα που διοργανώθηκε για την προώθηση της οικολογικής αποχέτευσης, είπε ότι τα μέτρα που λαμβάνουν οι αγρότες είναι «ένα [θετικό] στροφή προς την βιολογική καλλιέργεια.”
Banking για τη σημασία των ούρων, περίπου 93 μίλια (150 χιλιόμετρα) μακριά από το Κατμαντού, στην περιοχή Chitwan, οι χρήστες, όπως Shreerendra Pokhrel παίρνουν σχετικά με το ρόλο των φορέων.
Στο χωριό του Darechowk, ο διευθυντής του σχολείου ξεκίνησε η έννοια από το σπίτι του το 2006. Σύντομα ήταν σε θέση να πείσει τους γείτονές του, καθώς και πέντε σχολεία για να εγκαταστήσετε ECOSAN τουαλέτες και καθαριότητα ζευγάρι με την καλλιέργεια.
«Τα παιδιά μαθαίνουν για την αποχέτευση και τον σκοπό των ούρων στον τομέα της γεωργίας και των οικογενειών τους που την εφαρμόζει και να πάρει καλά αποτελέσματα», είπε.
Για τους ανθρώπους σαν Maharjan και Pokhrel, μαζί με άλλους αγρότες οι οποίοι έχουν διαπραγματεύονται ούρων για την ουρία, έχει ανοίξει νέες δυνατότητες – η παραγωγή είναι υψηλή και δεν υπάρχει σχετικό κόστος.

EU-Asia