Νότια Κορέα μάτια συνομιλίες να ανοίξει εκ νέου συγκρότημα Kaesong

Κάποιοι 2 δισ. δολ. ΗΠΑ αξίας των εμπορευμάτων έχουν παραχθεί Kaesong, δεδομένου ότι άρχισε να λειτουργεί το 2005 έως το τέλος του 2012, σύμφωνα με την Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Υπουργείο.
Ο μέσος μισθός για τη Βόρεια Κορέα οι εργαζόμενοι στην Kaesong Industrial Complex είναι $ 134 ανά μήνα, σύμφωνα με την Ενοποίησης της Νότιας Κορέας Υπουργείο. Οι αρχές της Βόρειας Κορέας να λάβει περίπου το 45% του μισθού τους για διάφορους λόγους φόρου.
Την Τετάρτη η Βόρεια Κορέα επανέφερε επίσης την Panmunjom επικοινωνία τηλεφωνική γραμμή με το Νότο, η οποία είχε αποκοπεί επανειλημμένα κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΣΚΕΨΕΙΣ Pyongyang: προβληματικό παιδί του Πεκίνου
“Η Βόρεια Κορέα είναι συναίσθημα ίσως ένα πρωτοφανές επίπεδο διπλωματική απομόνωση με πιέσεις που προέρχονται από τη διεθνή κοινότητα. Είναι, επίσης, πλήρη επίγνωση της αξίας της Kaesong Industrial Complex η οποία παρέχει ένα σημαντικό ποσό από σκληρό ξένο νόμισμα», δήλωσε ο Kim Tae-woo, πρώην πρόεδρος της Κορέας Ινστιτούτο Εθνικής Ενοποίησης.
“Αλλά ανακατεύοντας εντάσεις στη συνέχεια πηγαίνει πίσω στο διάλογο είναι μέρος της συνήθους τακτικής της Βόρειας Κορέας. Δεν χρειάζεται να συνδέσετε πάρα πολύ βάρος σε αυτή την αποκλιμάκωση της έντασης”, πρόσθεσε.
“(Οι συνομιλίες) ήταν κατά την εξέταση των ζημιών για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Kaesong μετά από τρεις μήνες αναστολής και την έναρξη της εποχής των μουσώνων,” Kim Hyung-suk, ενοποίηση εκπρόσωπος της Νότιας Κορέας Υπουργείο είπε σε μια συνέντευξη.
«Το θέμα Kaesong μπορεί να επιλυθεί μόνο μέσω του διαλόγου με τις κυβερνητικές αρχές”, πρόσθεσε.
Kaesong, το οποίο είναι ένα ταγός του Βορρά-Νότου δεσμούς, έκλεισε τον Μάιο – ένα θύμα του αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο κορεατικών κρατών, μετά την Norththreatened Σεούλ με πυρηνικό πόλεμο.
Οι εντάσεις φαίνεται να υποχώρησε κάπως μετά Πιονγιάνγκ συμφώνησε σε υψηλού επιπέδου συνομιλίες με το Νότο στο June.Those συνομιλίες ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή μετά από διαφωνίες πάνω από το επίπεδο του εκπροσώπου υποτίθεται ότι εκπροσωπεί κάθε πλευρά.
Μαΐου δεν ήταν η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα έχει παραγραφεί Νότιας Κορέας εργαζομένων από την είσοδο του συγκροτήματος. Το 2008, η πρόσβαση περιορίζεται μετά από μια ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων διανέμονται φυλλάδια προπαγάνδας μέσω μπαλονιού στη Βόρεια Κορέα. Νότια Κορέα οι εργαζόμενοι είχαν μπλοκάρει και πάλι το 2009 κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας ΗΠΑ-Νότιας Κορέας στρατιωτική άσκηση.
Νότια Κορέα, την Πέμπτη πρότεινε να διεξαχθεί σε επίπεδο εργασίας συνομιλίες με την Πιονγκγιάνγκ εκ νέου άνοιγμα ανασταλεί το κοινό βιομηχανικό συγκρότημα στην Kaesong στη Βόρεια Κορέα.
Η πρόταση έρχεται μια ημέρα μετά από τη Βόρεια Κορέα κάλεσε τους επιχειρηματίες από τις εταιρείες της Νότιας Κορέας για την εκ νέου πρόσβαση στη Ζώνη για να ελέγξει τις εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό τους. Αν η Βόρεια συμφωνεί, οι συνομιλίες θα διεξαχθούν στην περιοχή των συνόρων της Panmunjom το Σάββατο.

EU-Asia