Κάτω από της Γροιλανδίας ice ένα grand canyon

Η ανακάλυψη είναι ένα υποπροϊόν της η έντονη επιστημονική έμφαση στην Γροιλανδία εν μέσω ανησυχιών για την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη. Οι εικόνες του ραντάρ πυροβολήθηκαν από IceBridge λειτουργία της NASA, η οποία πετά αεροσκάφη πάνω από το νησί, επειδή το φύλλο πάγου είναι πολύ χοντρό για δορυφορικά ραντάρ να διεισδύσει, δήλωσε ο Michael Studinger, επικεφαλής επιστήμονας του έργου.

 

Bamber και τους συναδέλφους από το Μπρίστολ, το Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι στον Καναδά και το Πανεπιστήμιο του Ουρμπίνο της Ιταλίας να δημοσιεύσει τα ευρήματά τους Πέμπτη στο περιοδικό Science. Προσπαθούσαν να καταρτίσει μια αναθεωρημένη σειρά φύλλο πάγου εγγραφές όταν παρατήρησαν “αυτό μακριά γραμμική χαρακτηριστικό που φαινόταν να είναι αρκετά συνεχής”, είπε ο Bamber.

 

«Φαίνεται σαν να ήταν ένα σύστημα αρκετά εκτεταμένη ποταμού εκατομμύρια χρόνια πριν,» είπε.
Η εύρεση δεν είναι ένα «first-order ανησυχία» για τους επιστήμονες που μελετούν την αλλαγή του κλίματος, αλλά θα βοηθήσει τους ερευνητές να κατανοήσουν πώς ο πάγος ebbs και ροές πέρα από το πρόσωπο της Γροιλανδίας και άλλα πολικά περιβάλλοντα, Bamber είπε.

 

Ο κύριος λόγος που μελετάται η Γροιλανδία είναι να καταγράφει το ύψος του πάγου πάνω από αυτό, όχι για να χαρτογραφήσει τη γη κάτω από, είπε ο Studinger. Η ύπαρξη του φαραγγιού είναι “ουσιαστικά ένα μικρό κομμάτι στο μεγάλο παζλ του τι συμβαίνει στη Γροιλανδία,” αλλά ακόμα ένα συναρπαστικό εύρημα, είπε.

 

“Ζούμε στον 21ο αιώνα, και ανακαλύπτουμε ακόμα χαρακτηριστικά 750-χιλιομέτρων στο πλαίσιο της Γροιλανδίας ice φύλλο που δεν γνωρίζουμε,” είπε.

 

Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες βλέποντας φύλλο μαζική πάγου της Γροιλανδίας βρήκαν τι εμφανίζεται να είναι ένα μίλι-460 “megacanyon” πολύ κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του μεγαλύτερο νησί του κόσμου.

 

Εικόνες ατμόσφαιρα με ραντάρ που ανέλαβε η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος NASA και καταρτίζονται από επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ αποκάλυψε την ύπαρξη του φαραγγιού, Μπρίστολ glaciologist Jonathan Bamber δήλωσε την Πέμπτη. Αυτό είναι θαμμένο κάτω από το στρώμα του πάγου που κουβέρτες Γροιλανδία, μια κάλυψη μέχρι 3 χιλιόμετρα (3.1 km) πάχους.

 

Ο σκαρπέλο είναι περίπου 50% περισσότερο από το Grand Canyon της Αριζόνα 277-μίλι, αλλά δεν τόσο βαθιά–που κυμαίνονται από 650 πόδια, σε περίπου 2.600 πόδια (200 έως 800 μέτρα), Bamber είπε. Τρέχει από τη μέση της Γροιλανδίας προς την βόρεια ακτή, στον Αρκτικό Ωκεανό, και είναι πιθανό να έχουν καλυφθεί από ice για 4 εκατομμύρια χρόνια.

 

«Είναι μια συνεχής φαράγγι. Είναι αρκετά βαθιά. Φαίνεται όπως αυτό προηγείται των φύλλων πάγου,”είπε ο Bamber. «Σκεφτόμαστε ότι αυτό είναι ενδεικτικό ενός συστήματος ποταμού που ήταν εδώ πριν από το φύλλο πάγου ήταν εκεί, και που ίσως έχει τροποποιηθεί από το φύλλο χιονοκάλυψη μερικά, αλλά όχι πολύ.»

EU-Asia