Ιαπωνικές μετοχές μίνι όψει της ψηφοφορίας Σαββατοκύριακο

Bernanke δήλωσε στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας την Πέμπτη ότι ήταν πολύ νωρίς για να κρίνουμε αν οι πρόσφατες “μικτή” μηνύματα από την οικονομία των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει την κεντρική τράπεζα να καθυστερήσει τα σχέδια να τακτοποιήσει την αγορά ομολόγων το τρέχον έτος.
Δέσμευσής του να είναι ευέλικτη ανακούφισε παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές αυτή την εβδομάδα και βοήθησε το αυτοκίνητο Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ κλεισίματος.
Οι αγορές εμπορευμάτων έλαβε επίσης την καρδιά, με το χαλκό αναρρώνει από μια εβδομάδα στο χαμηλότερο σημείο σε 6940 δολάρια ανά τόνο, ενώ ο χρυσός ανέκαμψε σε 1.291 δολαρίων η ουγγιά από το χαμηλό αυτής της εβδομάδας των $ 1,270.41.
ΗΠΑ αργού που πραγματοποιήθηκε κοντά στο 16-μηνών ψηλά πάνω από 108 δολάρια το βαρέλι, ενισχύεται περαιτέρω από τα σημάδια μιας ισχυρότερης οικονομίας των ΗΠΑ.
Nikkei του Τόκιο έκλεισε 1,5 τοις εκατό χαμηλότερο, αφού μετακινήθηκε από κέρδη άνω του 1 τοις εκατό σε πτώση κατά 2,7 τοις εκατό. Πτώση της Παρασκευής έχει σχεδόν εξαλειφθεί τα περισσότερα από τα κέρδη αυτής της εβδομάδας και η ασταθής κύκλος μπορεί να καταστεί η ευρωπαϊκή επιφυλακτικούς τους επενδυτές.
“Ένα αδύναμο ξεκίνημα αναμένεται στην Ευρώπη, καθώς και ορισμένα απογοητευτικά οικονομικά αποτελέσματα διάρκεια της νύχτας από το Google και η Microsoft επιβαρύνει την ψυχολογία και την Ασία πέλματα προσεκτικά ανάμεσα ασταθής διαπραγμάτευση,» δήλωσε ο Jonathan Sudaria, ένας έμπορος στην Spreads Capital στο Λονδίνο.
Οι αντιπρόσωποι είπε αποκόμισης κερδών από ορισμένες μεγάλες παίκτες έσπρωξε το Nikkei σε αρνητικό έδαφος, που σκόνταψε στη συνέχεια μεγάλες πωλήσεις των futures μετοχών που τροφοδότησε τη ρευστοποιήσεις. Thin συνθήκες στην αγορά υπερβολικές τις κινήσεις.
«Είναι σαν ένα μίνι-εκδοχή του τι συνέβη τον Μάιο”, δήλωσε ο στρατηγός Tachibana Securities Kenichi Hirano, αναφερόμενος στην μεγάλη βουτιά ότι η αγορά του Τόκιο γνώρισε πριν από δύο μήνες.
“Παρά το γεγονός ότι ορισμένα ξένα κεφάλαια είναι πιθανό να πωλήσει τις μετοχές μετά την άνω εκλογή σπίτι, περιμένω ο Nikkei θα φτάσει 15.000 την επόμενη εβδομάδα.”
Χρηματιστήρια σε όλη την Ασία ήταν πιο ήπια, με την εξαίρεση των ινδικών αποθεμάτων που κατέληξε σε επτά εβδομάδων υψηλό. Η αγορά ενισχύθηκε από ένα ράλι στην Tata Consultancy Services (TCS.NS), μια ημέρα μετά το λογισμικό εξαγωγέας υπηρεσιών ανακοίνωσε κέρδη ότι οι εκτιμήσεις beat.
Ευρύτερη Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού μετοχές εκτός Ιαπωνίας υποχώρησε 0,5 τοις εκατό, και ήταν σε καλό δρόμο για τον τερματισμό επίπεδο για την εβδομάδα.
ΕΚΛΟΓΗ EYED
Απόφαση της Ιαπωνίας Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (LDP) και της Νέας Komeito του Κόμματος (NKP) συνεργάτη του συνασπισμού αναμένεται να κερδίσει πανηγυρικά στο άνω εκλογή σπίτι της Κυριακής.
“Το αποτέλεσμα από τα ανώτερα εκλογές σπίτι αυτό το Σαββατοκύριακο θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε την ικανότητα του Abe διοίκησης να ανταποκριθεί στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και μακροπρόθεσμη στρατηγική της ανάπτυξη,” οι αναλυτές της Barclays Capital έγραψε σε μια έκθεση.
“Αν το LDP-ΝΚΡ συνασπισμός κερδίζει τον έλεγχο της Άνω Βουλής και λαμβάνει μια αξιοπρεπή εντολή για μεταρρυθμίσεις, θα παραμείνει άνετα με το USD / JPY προφίλ προβλέψεις μας από 103 σε 3 μήνες και 105 μέσα σε 12 μήνες.”
Ξαφνική υποχώρηση της Παρασκευής στο Nikkei, ωστόσο, οδήγησε τους επενδυτές να χαλαρώσετε γρήγορα αρνητικές θέσεις γιεν, βοηθώντας το ιαπωνικό νόμισμα αναπηδήσει από τα χαμηλά.
Ο πρόεδρος της Fed Ben Bernanke δήλωσε αυτή την εβδομάδα η αμερικανική κεντρική τράπεζα εξακολουθεί να αναμένει να αρχίσει την κλιμάκωση πίσω τεράστιο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αργότερα αυτό το έτος, αλλά κράτησε τη δυνατότητα να αλλάξουν το σχέδιο αυτό, εάν οι οικονομικές προοπτικές ήταν να επιδεινωθεί.
Τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ ανέφερε ότι η ανάκαμψη ήταν σε καλό δρόμο, με τη δραστηριότητα του εργοστασίου στην Mid-Atlantic περιοχή μαζεύοντας στις αρχές Ιουλίου, ενώ οι νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.
Ιαπωνικές μετοχές recoiled από ένα υψηλό δύο μηνών την Παρασκευή σε μια ξαφνική αντιστροφή πυροδοτήθηκε από αποκόμισης κερδών πριν από τις εκλογές Σαββατοκύριακο που πρέπει να δείτε πρωθυπουργός Shinzo Abe να αποκτήσει τον έλεγχο της Άνω Βουλής του κοινοβουλίου.
Μια μεγάλη νίκη για Abe θα μπορούσε να επιτρέψει να πιέσει εθνικιστικές πολιτικές σε βάρος του “Abenomics” ατζέντα της νομισματικής επέκτασης, των δημοσίων δαπανών και δυνητικά επώδυνες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, αν και οι αγορές ελπίζουν ότι θα συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα της οικονομικής μεταρρύθμισης.
Που είδε το δολάριο πέσει πίσω στο 100,05, από μια εβδομάδα υψηλό των 100,86. Το ευρώ υποχώρησε στο 131,47 από το υψηλό επτά εβδομάδων των ¥ 132,10.
Έναντι του δολαρίου, το ευρώ ήταν ένα άγγιγμα πιο σταθερή στα 1,3135 δολάρια, αλλά ακόμα εκτός αιχμής αυτής της εβδομάδας περίπου 1,3179 δολάρια.
Οι επενδυτές κρατούν επίσης ένα μάτι σε μια συνάντηση του G20 των κεντρικών τραπεζιτών και υπουργών Οικονομικών που λαμβάνουν χώρα στη Μόσχα, ψάχνει για διαβεβαίωση, όπως η Κίνα εξισορροπεί την οικονομία της και η Federal Reserve φαίνεται να μειώσει ερέθισμα.

EU-Asia