Εμπιστευθείτε μας είμαστε από τη Silicon Valley

Τώρα, αρκετά από τα κορυφαία Silicon Valley εταιρείες ασχολούνται σε ένα παιχνίδι του ενός upmanship για να δείξει ότι είναι το πιο διαφανή εταιρεία Internet για το μπλοκ.
Οι αρχικές αναφορές για την “άμεση πρόσβαση”, ως μέρος ενός διαβαθμισμένου συστήματος πληροφοριών των ΗΠΑ που ονομάζεται Prism, αποδείχθηκε ότι ήταν λάθος. Αλλά οι εκθέσεις Prism ανέδειξαν μακροχρόνια φόβους της ιδιωτικής ζωής σχετικά με το πώς οι μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας των ΗΠΑ χειρίζονται τεράστια troves τους δεδομένων του χρήστη. Οι γίγαντες του Διαδικτύου έχουν τεθεί υπό έλεγχο μετά από αναφορές ότι η NSA χρησιμοποιεί Prism για να εξετάσει τα δεδομένα – συμπεριλαμβανομένων των e-mails, βίντεο και online chats – που συλλέγει μέσω των αιτημάτων που απορρέουν από την Πληροφοριών Εξωτερικού επιτήρησης Act (FISA), ένας από τους επίμαχους νόμους σε η καρδιά της τρέχουσας σάλο NSA-υποκλοπή.
Μετά την διαρροή Prism, το οποίο παρέχεται στον Guardian και η Washington Post από το σφύριγμα-ανεμιστήρα Edward Σνόουντεν, η Apple, η Google, το Facebook και το Yahoo έχουν εκδοθεί δηλώσεις – σε εντυπωσιακά παρόμοια νομική γλώσσα – αρνείται ώστε να δίνουν την NSA “άμεση” ή αδέσμευτη πρόσβαση στους servers του υπολογιστή τους.
Αλλά οι εταιρείες δεν αισθάνθηκε προφανώς την ανάγκη να προχωρήσει πέρα ​​από αυτές τις αρνήσεις, και τις τελευταίες ημέρες έχουν εμπλακεί σε έναν ανταγωνισμό για να αποδείξουν τη δέσμευσή τους υπέρ της διαφάνειας.
Google ξεκίνησε τη μάχη της διαφάνειας την περασμένη εβδομάδα όταν ζήτησε Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ Eric Holder και ο Διευθυντής του FBI Ρόμπερτ Μίλερ για την άδεια να δημοσιεύσει «συνολικός αριθμός της εθνικής ασφάλειας αιτήματα, συμπεριλαμβανομένης της FISA αποκαλύψεις – όσον αφορά τόσο τον αριθμό λάβουμε και το πεδίο εφαρμογής τους. ”
Το αίτημα αυτό ήταν αξιοσημείωτο, διότι ήταν η πρώτη φορά που η Google είχε ακόμη αναγνωρίσει ότι δέχεται την εθνική ασφάλεια αιτήματα FISA. Facebook και η Microsoft γρήγορα ακολούθησε με παρόμοια αιτήματα. Ένας εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης είπε TIME ότι ο οργανισμός βρίσκεται σε διαδικασία αναθεώρησης του αιτήματος.
Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το Facebook, το οποίο σε αντίθεση με το Google δεν έχει δημοσιεύσει ποτέ μια έκθεση διαφάνειας, κατέληξε σε συμφωνία με την κυβέρνηση του επιτρέπει να αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με τις αιτήσεις πληροφοριών των ΗΠΑ. Facebook είπε ότι για το εξάμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2012, έλαβε μεταξύ 9.000 και 10.000 αιτημάτων για δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων των ποινικών και την εθνική ασφάλεια που σχετίζονται με αιτήματα, καλύπτοντας μεταξύ 18.000 και 19.000 λογαριασμούς.
«Είμαστε ικανοποιημένοι ότι, ως αποτέλεσμα των συζητήσεών μας, μπορούμε τώρα να συμπεριλάβει σε μια έκθεση διαφάνειας όλες οι αμερικανικές εθνικής ασφαλείας που σχετίζονται με τις αιτήσεις (συμπεριλαμβανομένων FISA, καθώς και Επιστολών Εθνικής Ασφάλειας) – οι οποίες μέχρι τώρα καμία εταιρεία δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει , “Facebook γενικός σύμβουλος Ted Ullyot είπε σε μια όχι και τόσο λεπτές σκάβουν σε ανταγωνιστές της εταιρείας.
Λίγο αργότερα, η Microsoft κυκλοφόρησε παρόμοια στοιχεία, που δείχνουν ότι η εταιρεία έλαβε μεταξύ 6.000 και 7.000 ποινικές και εθνικής ασφάλειας αιτήματα που αφορούν μεταξύ 31.000 και 32.000 λογαριασμούς των καταναλωτών.
Yahoo ακολούθησε αργά τη Δευτέρα, λέγοντας ότι έλαβε “μεταξύ 12.000 και 13.000 αιτήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ποινικών, Εξωτερικών Intelligence επιτήρησης Act (FISA), και άλλα αιτήματα.”
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Εδώ είναι γιατί η Google αγοράζει Waze, ένα καυτό mobile app της κυκλοφορίας, για 1 δισ. δολάρια
Εδώ είναι το πρόβλημα. Σύμφωνα με τη συμφωνία του Facebook, η Microsoft, η Apple και το Yahoo που επιτεύχθηκε με την κυβέρνηση, οι εταιρείες επιτρέπεται μόνο να απελευθερώσει συνολικός αριθμός του συνόλου των αιτήσεων στοιχεία για τις ΗΠΑ. Κυρίως, δεν τους επιτρέπεται να ξεχωριστά ξεφύγει από τον αριθμό των αιτήσεων FISA. “Αυτό επηρεάζει μόνο ένα μικρό κλάσμα της συνολικής πελατειακής βάσης της Microsoft,” John Frank, Για το λόγο αυτό, δεν ξέρουμε αν έλαβε 50 αιτήσεις FISA, 500 ή 5000. Ως αποτέλεσμα, οι αποκαλύψεις, παρότι είναι αξιέπαινη, φούστα γύρω από το κεντρικό θέμα της διαμάχης NSA-υποκλοπή, η οποία είναι η φύση και η έκταση της συμμετοχής των επιχειρήσεων σε μυστικές έρευνες των ΗΠΑ εθνικής ασφάλειας.
Αναπληρωτής γενικός σύμβουλος της Microsoft, είπε σε ένα blog post. “Διαφάνεια και μόνο μπορεί να μην είναι αρκετή για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κοινού, αλλά είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.”
Τη Δευτέρα, η Apple προσχώρησε στο κόμμα και ανακοίνωσε ότι από την 1η Δεκεμβρίου 2012, έως τις 31 Μαΐου 2013, έλαβε μεταξύ 4.000 και 5.000 αιτήσεις από υπηρεσίες επιβολής του νόμου των ΗΠΑ για τα δεδομένα πελατών που σχετίζονται με μεταξύ 9.000 και 10.000 λογαριασμούς ή συσκευές, συμπεριλαμβανομένων τόσο των ποινικών ερευνών και την εθνική ασφάλεια “θέματα”. Η Apple ανακοίνωσε ότι είχε κυκλοφορήσει τα δεδομένα “προς το συμφέρον της διαφάνειας.”
«Πιστεύουμε ότι οι εταιρείες θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγει από συγκεκριμένους αριθμούς για την FISA αιτήματα», δήλωσε ο Amie Stepanovich, διευθυντής του εγχώριου έργου επιτήρησης στο Ηλεκτρονικό Κέντρο Πληροφοριών Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, στην Ουάσιγκτον με βάση το δημόσιο συμφέρον οργάνωση. “Οι αριθμοί αυτοί θα παρέχουν σε εθνικό επίπεδο διαφάνειας. Πιστεύουμε επίσης ότι οι μεμονωμένοι χρήστες απευθύνονται βάσει FISA θα πρέπει να λαμβάνουν ειδοποίηση ότι υπόκεινται σε εποπτεία, ακόμα και μετά το γεγονός, έτσι ώστε να έχουν την ευκαιρία να αμφισβητήσει την επιτήρηση στο δικαστήριο.”
Μεγαλύτερες εταιρείες του Διαδικτύου της Αμερικής είναι να γλιστρήσουν πάνω τους για να ενισχύσουν τη δημόσια εικόνα τους μετά blockbuster αποκαλύψεις για το ρόλο τους στο αμφιλεγόμενο πρόγραμμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ συλλογής δεδομένων.
Από τότε δημοσιεύματα πρότεινε ότι οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας – includingApple, το Google, το Facebook και το Yahoo – παρέχει την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας (NSA), με απρόσκοπτη ή “άμεση” πρόσβαση στους servers τους, οι εταιρείες έχουν διεξάγει μια επιθετική εκστρατεία για να αποδείξουν ότι ‘ δεν είσαι Stooges κυβέρνησης.

EU-Asia