ΕΕ οργή τους για NSA κατασκοπεία αξίωση

Ben Rhodes, Λευκός Οίκος αναπληρωτής σύμβουλος εθνικής ασφάλειας για τις στρατηγικές επικοινωνίες, είπε ότι δεν είχε δει την έκθεση και “δεν θα σχολιάσω μη εξουσιοδοτημένης δημοσιοποίησης των προγραμμάτων νοημοσύνης. Η κοινότητα των υπηρεσιών πληροφοριών θα ήταν η πλέον κατάλληλη για να το κάνουμε αυτό.”
Ρόδος πρόσθεσε ότι «αυτά είναι μερικά από τους στενότερους συνεργάτες νοημοσύνη μας, γι ‘αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ευρωπαίοι εργάζονται πολύ στενά μαζί μας. Έχουμε πολύ στενές σχέσεις νοημοσύνη τους.”
Μάικλ Χέιντεν, πρώην διευθυντής της NSA και της CIA, δήλωσε “Face the Nation” στο CBS την Κυριακή το πρωί ότι δεν γνωρίζει αν η έκθεση ήταν αλήθεια.
Υπουργό Δικαιοσύνης της Γερμανίας Sabine LEUTHEUSSER-SCHNARRENBERGER “είπε πως αν οι κατηγορίες ήταν αλήθεια, ήταν θυμίζει τον Ψυχρό Πόλεμο», ο εκπρόσωπος του υπουργείου Anders Mertzlufft είπε, προσθέτοντας ότι ο υπουργός «έχει ζητήσει την άμεση εξηγήσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες.”
Υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Laurent Fabius έκανε έκκληση για ταχεία εξηγήσεις από τις αμερικανικές αρχές.
“Αυτές οι πράξεις, εάν επιβεβαιωθούν, θα είναι απολύτως απαράδεκτο», είπε σε μια δήλωση.
Η οργή από Ευρωπαίους αξιωματούχους τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ήταν η τελευταία νέφος από Edward Snowden, πρώην Εθνικής Ασφάλειας Οργανισμού ανάδοχος υπολογιστή, άρχισε να ανατρέπει λεπτομέρειες των αμερικανικών προγραμμάτων επιτήρησης σε δημοσιογράφους νωρίτερα αυτό το μήνα.
Επικαλούμενη πληροφορίες από τα απόρρητα έγγραφα που λαμβάνονται bySnowden, το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel ανέφερε την Κυριακή ότι αρκετές ΗΠΑ κατασκοπεία στοχευμένες ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Der Spiegel είπε ότι είχε «εν μέρει δει” έγγραφα από Snowden που περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας ζητούσαν Ουάσιγκτον αξιωματούχοι της ΕΕ »και τη Νέα Υόρκη και γραφεία διεξήγαγε μια” ηλεκτρονική λειτουργία υποκλοπές »που αξιοποιηθεί σε ένα κτίριο της ΕΕ στις Βρυξέλλες, στο Βέλγιο.
Η έκθεση του περιοδικού αναφέρει επίσης ότι η NSA κατασκοπεία έχει στόχο τηλεφωνίας και Internet σύνδεσης δεδομένων στη Γερμανία περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Κατά μέσο όρο έως και 20 εκατομμύρια συνδέσεις τηλεφώνου και 10 εκατομμύρια συνδέσεις δεδομένων στο Διαδίκτυο που ρωτήθηκαν καθημερινά, Der Spiegel, δήλωσε, σημειώνοντας ότι η ένταση της επιτήρησης θέτει η σύμμαχος των ΗΠΑ στο ίδιο επίπεδο με την Κίνα, το Ιράκ και τη Σαουδική Αραβία.
Μια άλλη έκθεση την Κυριακή υποστήριξε ότι η εποπτεία επεκτείνεται πέρα ​​από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες.
Η εφημερίδα Guardian ανέφερε ότι ένας NSA έγγραφο που διέρρευσε από Snowden περιγράφει 38 πρεσβείες και αποστολές ως “στόχους” και τις λεπτομέρειες των μεθόδων εποπτείας που περιλαμβάνουν τη φύτευση σφάλματα σε εξοπλισμό επικοινωνιών και συλλογής μεταδόσεις με εξειδικευμένες κεραίες.
Στόχοι περιλαμβάνονται η Γαλλία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Ιαπωνία, το Μεξικό, τη Νότια Κορέα, την Ινδία και την Τουρκία, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.
CNN δεν έχει επιβεβαιώσει ανεξάρτητα τις καταγγελίες στις εκθέσεις από την Der Spiegel και η Guardian.
Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν ανταποκριθεί άμεσα στην έκθεση της Guardian. Το Γραφείο του Διευθυντή Εθνικών Πληροφοριών αρνήθηκε να σχολιάσει την Κυριακή στις συγκεκριμένες καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Der Spiegel.
«Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών θα απαντήσει καταλλήλως στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της διπλωματικής οδού μας, και μέσω του διαλόγου ΕΕ / ΗΠΑ εμπειρογνωμόνων για τις υπηρεσίες πληροφοριών ότι οι ΗΠΑ πρότεινε πριν από μερικές εβδομάδες,” το γραφείο είπε σε μια δήλωση. «Θα συζητήσουμε, επίσης, αυτά τα ζητήματα διμερώς με κράτη μέλη της ΕΕ. Ενώ εμείς δεν πρόκειται να σχολιάσει δημοσίως για συγκεκριμένες εικαζόμενες δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών, ως θέμα πολιτικής, έχουμε καταστήσει σαφές ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συγκεντρώνει ξένων μυστικών του τύπου που συγκεντρώθηκαν από όλους εθνών “.
«Έχω πάει από την κυβέρνηση για περίπου πέντε χρόνια, οπότε πραγματικά δεν ξέρω, ακόμη και αν το έκανα, δεν θα επιβεβαιώσει ή να αρνηθεί», είπε. “Αλλά νομίζω ότι μπορώ να επιβεβαιώσω κάποια πράγματα για σας εδώ σήμερα το πρωί. Νούμερο ένα, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν κατασκοπείας συμπεριφορά. Νούμερο δύο, τέταρτη τροπολογία μας, η οποία προστατεύει την ιδιωτική ζωή των Αμερικανών, δεν αποτελεί διεθνή συνθήκη. Και το νούμερο τρία, κάθε Ευρωπαϊκή οποίος θέλει να βγούμε έξω και ενοικιαζομένων ενδύματά τους όσον αφορά τη διεθνή κατασκοπεία θα πρέπει να εξετάσουμε πρώτα και ανακαλύψτε τι οι κυβερνήσεις τους κάνουν. ”
Ευρωπαϊκή Ένωση εκπρόσωπος Marlene Holzner, σε ένα e-mail με το CNN, δήλωσε: «Έχουμε αμέσως σε επαφή με τις αρχές των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον και στις Βρυξέλλες και να τους αντιμετωπίζουν με τα δημοσιεύματα. Έχουν μας είπαν ότι έχουν τον έλεγχο για η ακρίβεια των πληροφοριών που κυκλοφόρησε χθες και θα έρθει πίσω σε μας. ”
Στις Βρυξέλλες, το Der Spiegel αναφέρει, ο οργανισμός στοχεύει το κτίριο Justus Lipsius, το οποίο στεγάζει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ, κύρια διαδικασία λήψης αποφάσεων και νομοθετικό όργανο της Ένωσης.
Και στην Ουάσιγκτον, οι ισχυρισμοί έκθεση περιοδικό, η NSA εγκατασταθεί σφάλματα στην οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεισδύσει δίκτυο υπολογιστών της.
Έκθεση Der Spiegel έρχεται καθώς οι διαπραγματεύσεις για trans-Atlantic εμπορική συμφωνία μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που για να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα στην Ουάσιγκτον.
Ομπάμα: Δώστε καμία προσοχή σε αυτόν τον άνθρωπο που δεν μπορεί να συλλάβει
Snowden έχει αποκαλύψει τον εαυτό του ως την πηγή των εγγράφων που περιγράφουν μια τεράστια προσπάθεια από την NSA για να παρακολουθείτε τις κλήσεις κινητής τηλεφωνίας και να παρακολουθεί την κίνηση e-mail και Internet σχεδόν όλους τους Αμερικανούς.
Οι κριτικοί τον slam ως προδότης. Υποστηρικτές τον χαιρετίζουν ως ήρωα.
Τώρα Snowden, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι στη Ρωσία και ζητούν άσυλο από τον Ισημερινό.
Το βράδυ του Σαββάτου, ο Κορέα είπε ότι η μπάλα ήταν στο δικαστήριο της Ρωσίας.
“Δεν ζητήσαμε να είναι σε αυτή την κατάσταση. Κ. Snowden έχει έρθει σε επαφή με τον κ. Assange, ο οποίος συνέστησε ο ίδιος να ζητήσει άσυλο στον Ισημερινό. Για να επεξεργαστούμε το αίτημα αυτό, θα πρέπει να είναι στο έδαφος του Εκουαδόρ,” Correa είπε σε μια συνέντευξη με Oromar Ισημερινού τηλεόραση το βράδυ του Σαββάτου. “Σε αυτό το σημείο, η λύση για τον τελικό προορισμό Snowden είναι στα χέρια των ρωσικών αρχών.”
Assange, του οποίου η οργάνωση διευκολύνει την απελευθέρωση των διαβαθμισμένων εγγράφων και βοηθά την προσφορά ασύλου Snowden, είπε ότι δεν μπορούσε να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με συγκεκριμένη θέση του πρώην αναδόχου NSA ή το καθεστώς της υπόθεσής του. Επέκρινε Αμερικανοί αξιωματούχοι πιέζουν για την Ισημερινού σχετικά με το θέμα.
«Το άσυλο είναι ένα δικαίωμα που έχουμε όλοι. Είναι μία διεθνής δικαιώματος. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχει βασιστεί σε μεγάλο βαθμό από την αποδοχή των πολιτικών προσφύγων από άλλες χώρες και έχει ευημερήσει από αυτό. Κ. Snowden έχει αυτό το δικαίωμα», είπε ο Ασάνζ. “Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να είναι σε θέση να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Δυστυχώς, αυτό δεν είναι ο κόσμος που ζούμε και ελπίζουμε ότι άλλη χώρα θα του δώσει την δικαιοσύνη που του αξίζει.”
Ο πρώην ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο ζυγίζονται την Κυριακή. Σε μια επιστολή προς τον Πρόεδρο της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα δημοσιεύθηκε στις κουβανικές κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Κάστρο εξήρε ο πρόεδρος του Ισημερινού για όρθιοι στις απειλές των ΗΠΑ πάνω από Snowden.
Ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ζήτησε από τον Ισημερινό “για να ευχαριστήσουν απορρίψει” την αίτηση ασύλου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα.
«Αυτό δεν είναι αποδεκτό,” WikiLeaks ιδρυτής Julian Assange δήλωσε του ABC “This Week” την Κυριακή.
Ευρωπαίοι αξιωματούχοι αντέδρασαν με μανία την Κυριακή με μια έκθεση ότι η αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας κατασκοπεύουν ΕΕ γραφεία.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε ότι εάν η έκθεση είναι ακριβής, θα έχει τεράστιες επιπτώσεις.
“Είμαι βαθύτατα ανήσυχος και σοκαρισμένος για τους ισχυρισμούς”, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz είπε σε μια δήλωση. “Αν οι καταγγελίες αποδειχθούν αληθείς, θα ήταν ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις για τις σχέσεις ΕΕ-ΗΠΑ. Εξ ονόματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θα απαιτήσει την πλήρη αποσαφήνιση και απαιτούν περαιτέρω πληροφορίες γρήγορα από τις αρχές των ΗΠΑ σε σχέση με σε αυτούς τους ισχυρισμούς. “

EU-Asia