Δεν υπάρχει καμία διαφυγή από ρομπότ αφεντικό

Αυτό σημαίνει ότι τα στελέχη μπορούν να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται ομάδες από οποιαδήποτε θέση, εναλλαγή παρουσία τους ανάμεσα σε υποκαταστήματα χιλιάδες μίλια χώρια, και να επισκεφθείτε και να αλληλεπιδρούν με τους συναδέλφους στο χώρο εργασίας τους – όλα αυτά ενώ την πλοήγηση ρομποτικών avatars.
“Τηλεπαρουσίας ή οπτική συνεργασία είναι ένα ισχυρό εργαλείο, ωστόσο, ιστορικά είναι ήδη σε ένα σταθερό περιβάλλον, είτε σε μια αίθουσα συσκέψεων ή επιτραπέζιο υπολογιστή”, δήλωσε ο Γιούσεφ Σαλέχ, ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της απομακρυσμένης επιχειρηματική μονάδα παρουσία iRobot, με έδρα το Μπέντφορντ, Μασαχουσέτη .
“Με ρομποτικά TelePresence, η οποία ανοίγει πραγματικά το δρόμο για την απόλυτη ελευθερία. Τώρα θα μπορούσε να είναι σε οποιαδήποτε θέση, ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε. Δεν περιορίζεται μόνο σε ένα περιορισμένο σύνολο από αίθουσες συνεδριάσεων ή γραφεία.”
Αυτά τα ρομπότ έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε τα πρόσωπα στελεχών εμφανίζονται μέσω μιας κάμερας στην οθόνη του βίντεο, το οποίο κάθεται σε μια στάση που συχνά μπορεί να προσαρμοστεί από τον χρήστη να είναι στο σωστό ύψος, ανάλογα με την αλληλεπίδραση.
Διαβάστε περισσότερα: μια ώθηση για τα πόδια-και-talk συναντήσεις
Η πρακτική ιδέα πίσω από ρομπότ τηλεπαρουσίας είναι να θέσει τους διαχειριστές σε δύο σημεία ταυτόχρονα, παρέχοντας τόσο του κόστους και την εξοικονόμηση χρόνου σε ένα ολοένα περισσότερο παγκόσμιο περιβάλλον εργασίας.
Οι ερευνητές προσπαθούν επίσης να βρουν τρόπους για να κάνουν το ανθρώπινο-ρομπότ αλληλεπίδραση φαίνεται περισσότερο σαν οι χρήστες είναι πραγματικά παρόντες. Στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, για παράδειγμα, οι ερευνητές αναπτύσσουν ένα ρομπότ τηλεπαρουσίας που μπορεί να μεταφέρει, επίσης, τη γλώσσα του σώματος μέσω ρομποτικών βραχιόνων.
“Όταν επικοινωνούμε, παρατηρούμε επίσης κινήσεις του σώματος να κατανοήσουν τη σημασία”, δήλωσε ο Lam Tin-LUN, ερευνητής στο Εργαστήριο Ρομποτικής προχωρημένους του πανεπιστημίου ο οποίος είναι επικεφαλής του σχεδίου.
Lam λέει ότι ενώ η τεχνολογία μπορεί να φαίνεται παράξενο στην αρχή, δεν παίρνει πολύ χρόνο για να προσαρμοστούν σε ένα γραφείο με τους συναδέλφους κινούνται γύρω από το ρομπότ.
Kidd λέει ότι ενώ τηλεδιάσκεψη ρομποτική τεχνολογία βελτιώνεται από μήνα σε μήνα τώρα, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκουν τα ρομπότ δύσκολη και παρεμβατική – μια απάντηση που συχνά δει με νέους τρόπους να κάνουμε πράγματα.
“Αν κοιτάξετε σε οποιοδήποτε είδος της νέας τεχνολογίας της επικοινωνίας, υπάρχει πάντα αντίδραση εναντίον του λίγο μετά βγαίνει», είπε.
Τηλεδιάσκεψη ακόμα και τηλέφωνα είχαν θεωρηθεί ως παράξενα και ασυνήθιστα, όταν έγιναν για πρώτη φορά, Kidd τόνισε, και όπως συμβαίνει με κάθε νέα τεχνολογία που μπορεί να πάει mainstream, θα χρειαστεί να συνηθίσει.
“Το τηλέφωνο επρόκειτο να καταστρέψει την κοινωνία, επειδή ήταν τόσο ενοχλητικές και αλλάζει τη ζωή μας», είπε.
Μέχρι στιγμής, έχουν τέτοια ρομπότ έχουν χρησιμοποιηθεί πιο εκτεταμένα σε νοσοκομεία, όπου η εμπειρογνωμοσύνη των ιατρών στην άλλη πλευρά της χώρας, ή τον κόσμο, μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας για τους ασθενείς.
Χρήση σε εταιρικά γραφεία είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο. Αλλά εκείνοι της βιομηχανίας λένε ότι είναι απλά το επόμενο βήμα για μεγάλες αποστάσεις επικοινωνίας αισθάνονται πιο ρεαλιστική.
Σε σύγκριση με τηλεδιάσκεψη, που αλληλεπιδρούν με ένα ρομπότ έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο παρόμοιο με αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο, σύμφωνα με τον Cory Kidd, ο οποίος έχει διδακτορικό στην ανθρώπου-ρομπότ αλληλεπίδρασης από το MIT Media Lab στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είναι, επίσης, διευθύνων σύμβουλος της Διαισθητική Αυτομάτων, μια εταιρεία ρομποτικής.
Μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, τα γραφεία θα αρχίσουν να έχουν τα ρομπότ περιαγωγής γύρω στις ρόδες, που ελέγχεται από τους διαχειριστές κάθεται στα μισά του δρόμου σε όλο τον κόσμο, με τα πρόσωπά τους που εμφανίζονται στην οθόνη του βίντεο.
Και θα φαίνεται απολύτως φυσιολογικό, λένε ρομποτικής προγραμματιστές.
Η τεχνολογία, που ονομάζεται ρομποτικό TelePresence, είναι ήδη υπό ανάπτυξη από δεκάδες εταιρείες και παίρνει τηλεδιάσκεψης στο επόμενο επίπεδο, επιτρέποντας στους χρήστες να κινούνται ελεύθερα μέσω ενός απομακρυσμένου χώρου εργασίας μέσω ενός ρομπότ.

EU-Asia