Γιατί η Airbus θα κυριαρχήσουν Paris Air

Bombardier θα πρέπει να είναι το περιεχόμενο μιλάει για τις δοκιμές που οδηγούν μέχρι την πρώτη πτήση, αποκαλύπτοντας ένα αγνώστων στοιχείων πελάτη εντοπίσει (ενδεχομένως Airlines Odyssey, με βάση την ολίσθηση ενός στελέχους της γλώσσας σε μια εκδήλωση της βιομηχανίας) και ίσως κάποιες μικρές ανακοινώσεις παραγγελία.
Έτσι, με όλη αυτή τη δραστηριότητα, ελιγμών και πόζες, οι οποίοι θα «κερδίσει» την Τανάγρα Παρίσι;
Το A350 XWB – το νέο, σύνθετο αντίπαλος για το Boeing 787 και 777 της γήρανσης – είναι ευρέως αναμένεται να κάνει μια γέφυρα ανισόπεδης διάβασης στην φετινή διοργάνωση.
Κάποιοι αμφισβητούν τη σοφία του, ακόμη και ένα flyby, όπως το Α350 θα έχει λίγες δοκιμαστικές πτήσεις κάτω από το φτερό του σε εκείνο το σημείο.
Η Boeing δεν θα αφήσετε όλα αίγλη στο σπίτι.
Η επίσημη έναρξη του προγράμματος της 787-10 του αναμένεται (αν Boeing δεν θα επίσημα το πω έτσι) και οι βαθμολογίες των παραγγελιών αναμένεται να συνοδεύσει την ανακοίνωση.
Η Singapore Airlines έχει ήδη δηλώσει ότι θα λάβει 30 των αεροπλάνων.
British Airways είναι, επίσης, θεωρείται ότι είναι ένας πελάτης εκτόξευσης.
Η Boeing αναμένεται επίσης να ανακοινώσει πολλούς πελάτες που έχουν εγγραφεί για «δεσμεύσεις» για την 777X, αν και η έναρξη του προγράμματος θεωρείται πιθανό το Dubai Airshow πλακόστρωτο για 17-21 Νοεμβρίου.
Emirates Airlines (με έδρα στο Ντουμπάι) θεωρείται ότι να είναι πελάτης εκκίνησης για όσες 100 της νέας έκδοσης του σεβάσμιου αεροπλάνου.
Έτσι, με δύο νέα προγράμματα του αεροπλάνου καθώς και εκατοντάδες παραγγελίες και δεσμεύσεις αναμενόταν, η Boeing θα μπορούσε θεωρητικά να «κερδίσει» show του τρέχοντος έτους.
Όμως, βίντεο και φωτογραφίες από το flyby του A350 θα είναι δύσκολο για την Boeing να νικήσει με αποδόσεις καλλιτέχνη και τα δαγκώματα ήχο.
Πώς θα ταξιδεύουμε 10 χρόνια από τώρα;
Άλλοι ανταγωνιστές
Embraer, γεγονός που καθιστά τη λαϊκή E-Jet στην αγορά 70-122 θέσεων, αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα την εκ νέου σχεδιασμό του κινητήρα του E-175/190/195. (Το 170 εμφανίζεται στο δρόμο του έξω.)
Το αναβαθμισμένο E-Jet θα διαθέτουν νέες πτέρυγες, νέα συστήματα, με στόχο turbo κινητήρες ανεμιστήρα Pratt & Whitney και χώρο για επιπλέον οκτώ έως 12 επιβάτες.
Embraer έχει εργαστεί επιμελώς για να παρατάξει στερεά εντολές να ανακοινώσει στην επίδειξη.
Bombardier, από την άλλη πλευρά, δεν κάνουν παραδοσιακά καλά σε airshows.
Παραγγελίες για CSeries του ήταν λίγες και μακριά μεταξύ σε αυτά τα γεγονότα, εν μέρει επειδή η καναδική νομοθεσία κινητών αξιών απαιτούν ανακοινώσεις εντός 24 ωρών από την υπογραφή της, ακόμη και επιστολές προθέσεων, γεγονός που καθιστά σχεδόν αδύνατο για την Bombardier για τις ανακοινώσεις συμπλέγματος.
Η πρώτη πτήση του CSeries σχεδόν βέβαιο ότι θα χάσετε την airshow, αλλά αναμένεται την επόμενη εβδομάδα.
Leahy μειώθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του για να προβλέψει πόσες εντολές που θα πρέπει να ανακοινώσει στο airshow, αλλά παραληφθεί τα Airbus Ημέρες Καινοτομίας διεθνείς ενημερώσεις μέσα στις 5 και 6 Ιουνίου – μια ασυνήθιστη απουσία – για να πάει σφαίρα-trotting για παραγγελίες εντός εγκαίρως για την προβολή.
Είναι αναμένεται να ανακοινώσει εκατοντάδες.

EU-Asia