Βραζιλία μεταρρυθμίσεις θα μπορούσαν να πάνε να ψηφίσουν

Ο πρόεδρος στήριξε τις διαδηλώσεις ως έκφραση της ελευθερίας του λόγου, αλλά έχει προειδοποιήσει κατά των σποραδικές πράξεις λεηλασίας και βίας που έχουν καταγραφεί.
Τη Δευτέρα, Rousseff συναντήθηκε με εκπροσώπους του Κινήματος του Ελεύθερου Fare από το Σάο Πάολο. Ήταν η πρώτη συνάντηση με τους ηγέτες της διαμαρτυρίας.
τελευταίες εβδομάδες έχουν δει τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις των τελευταίων δεκαετιών, με δεκάδες χιλιάδες βγαίνουν στους δρόμους σε πόλεις σε όλη τη χώρα.
Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν με οργή κατά τη διάρκεια μιας δημόσιας αύξηση των ναύλων μεταφοράς, αλλά γρήγορα διογκωθεί ώστε να περιλαμβάνει μια σειρά από παράπονα εναντίον της κυβέρνησης.
Rousseff τη Δευτέρα ανταποκρίθηκαν άμεσα κάποια από τα αιτήματα των διαδηλωτών, που περιγράφει πέντε «συμφώνων» σε κοινωνικά θέματα.
Οι προτάσεις αυτές ευθυγραμμίζονται με τις πιο κοινές ρεφραίν ακούγεται κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών – ότι τα χρήματα που σπαταλώνται αντί να χρησιμοποιηθούν για τη βελτίωση της κατάστασης των Βραζιλιάνων.
«Μαζί με τους ανθρώπους που μπορεί να λύσει μεγάλα προβλήματα», είπε Rousseff. “Δεν υπάρχει κανένας λόγος να είναι αδρανείς, αδιάφοροι ή να διαιρεθεί.”
Μεταξύ αυτών ήταν η πρόταση για δημοψήφισμα “για να κάνουν τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις που χρειάζεται η χώρα», είπε.
Το μήνυμα ότι η κυβέρνηση ακούσουμε από διαδηλωτές είναι ότι θέλουν περισσότερες αλλαγές πιο γρήγορα, Rousseff είπε.
“Οι δρόμοι μας λένε ότι η χώρα επιθυμεί την ποιότητα των δημόσιων υπηρεσιών? Ότι θέλουν περισσότερο αποτελεσματικών μηχανισμών για την καταπολέμηση της διαφθοράς που εξασφαλίζουν την ορθή χρήση του δημοσίου χρήματος? Ότι θέλουν πολιτική εκπροσώπηση που διαπερνά μια κοινωνία όπου, όπως είπα και πριν, ιθαγένεια – – και όχι οικονομική εξουσία – τίθεται πρώτα απ ‘όλα », είπε.
Μίλησε σε μια συνάντηση με τους διοικητές και τους δημάρχους.
Άλλες συστάσεις της:
– Η δημοσιονομική ευθύνη, με έμφαση στον έλεγχο του πληθωρισμού και της οικονομικής σταθερότητας.
– Επιτάχυνση των επενδύσεων στον τομέα της υγείας, συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, τα κίνητρα για τους γιατρούς να ασκούν σε μειονεκτούσες περιοχές, καθώς και η πρόσληψη των ξένων γιατρών, όπου υπάρχουν ελλείψεις.
– Δημόσια βελτιώσεις μεταφοράς της τάξης των 50 δισ. ρεάλ (US $ 22 δισ.), νέες υποδομές, και ενός εθνικού συμβουλίου για τη μεταφορά.
– Ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης, ζητώντας από το Κογκρέσο να αναιρέσει 100% των εσόδων από το πετρέλαιο για τα σχολεία.
Πολλές πολιτειακές κυβερνήσεις είχαν αντιστραφεί ήδη τις αυξήσεις των ναύλων που είχε κεντρίσει τις διαμαρτυρίες, αλλά αυτό δεν επιβραδύνει τις διαδηλώσεις.
Στον απόηχο των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, Πρόεδρο της Βραζιλίας Dilma Rousseff πρότεινε ένα δημοψήφισμα ως έναν τρόπο για να θέσει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις στα χέρια του κοινού.

EU-Asia