Ασιατικές μετοχές σταθερότερη

Η αναταραχή στην Αίγυπτο ήρθε σε ένα κεφάλι, την Τετάρτη, όταν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αφαιρεθεί ο Πρόεδρος Mohamed Mursi να αναγκάσει ένα ψήφισμα για την πολιτική κρίση, ανοίγοντας το δρόμο για τις εκλογές.
Ανανεωμένη γεωπολιτικές εντάσεις προκάλεσε ασφαλές καταφύγιο αγορά που βοήθησε την υποστήριξη πολύτιμων μετάλλων. Spot χρυσού έφτασε μέχρι 0,4 τοις εκατό σε $ 1,255.81 η ουγγιά.
Περιφερειακές μετοχές ήταν σε γενικές γραμμές υψηλότερα, με το Χονγκ Κονγκ μετοχές αύξηση 1,9 τοις εκατό, μετά την ολίσθηση 2,5 τοις εκατό την προηγούμενη ημέρα, ενώ η Σαγκάη τα αποθέματα αυξήθηκαν περίπου 1 τοις εκατό.
Αναφοράς Nikkei της Ιαπωνίας μέση υποαπόδοση, ωστόσο, διευκολύνοντας κατά 0,2 τοις εκατό.
«Η ένταση είναι πιθανό να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα λόγω των λιγότερων συμμετέχοντες, καθώς οι αγορές των ΗΠΑ θα κλείσουν αργότερα σήμερα», δήλωσε ο Hiroichi Nishi, βοηθός γενικός διευθυντής της SMBC Nikko Securities.
«Οι επενδυτές επικεντρώνονται σε στοιχεία θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ την Παρασκευή, έτσι δεν θα πάρει μεγάλες θέσεις σήμερα.”
Οι επενδυτές εστιάζουν στις ΗΠΑ δεδομένα μισθοδοσίες nonfarm για τα νωπά ενδείξεις για το πότε η Federal Reserve θα αρχίσει την κλιμάκωση πίσω $ 85-δισεκατομμύριο-ανά μήνα το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της.
Καλλιέργεια εικασίες ότι η Fed μπορεί να αρχίσει σταδιακή μείωση νομισματικών μέτρων τόνωσης της αργότερα αυτό το έτος είχε βοηθήσει ζυγίζουν στις ασιατικές μετοχές τελευταίο τρίμηνο, με το δείκτη MSCI Asia-Pacific ex-Japan δείκτη συρόμενη περίπου 8,6 τοις εκατό στην περίοδο Απρίλιο-Ιούνιο.
“Αν μη τι άλλο, ένα σχετικά συνηθισμένο αριθμό θα μπορούσε πιθανότατα να είναι πιο θετική. Η αγορά θα μπορούσε να λάβει ένα χτύπημα, αν οι αριθμοί είναι πολύ ισχυρή”, δήλωσε ο Satoshi OKAGAWA, ανώτερος αναλυτής παγκόσμιων αγορών για Sumitomo Mitsui Banking Corporation στη Σιγκαπούρη, παραπέμποντας στα στοιχεία απασχόλησης και οι πιθανές επιπτώσεις στις ασιατικές μετοχές.
Μια πολιτική κρίση στην Πορτογαλία ήταν ένας ακόμη λόγος για προσοχή. Η πορτογαλική κυβέρνηση αγωνίζεται να επιβιώσει μετά τις παραιτήσεις του υπουργού Εξωτερικών και υπουργός Οικονομικών αυτή την εβδομάδα, η οποία θα μπορούσε να της στερήσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Οι ασταθείς κινήσεις διάρκεια της νύχτας ήταν εν μέρει λόγω της απροθυμίας των επενδυτών να έχει μεγάλες bearish θέσεις πηγαίνει στην ΕΚΤ συνεδρίαση της Πέμπτης.
Αν και η ΕΚΤ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, είναι πιθανό να προσπαθήσει να καθησυχάσει τους επενδυτές τρανταζόταν από νέες πολιτικές στρες στην Ευρώπη και τα σχέδια της Federal Reserve των ΗΠΑ για να αρχίσει την εκκαθάριση τόνωσης της.
Χρηματιστηριακή αγορά της Πορτογαλίας μειώθηκε περισσότερο από 5 τοις εκατό την Τετάρτη, που πάσχουν μεγαλύτερη πτώση του σε περίπου τρία χρόνια, ενώ οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων σύντομα πήδηξε πάνω από το 8 τοις εκατό, για πρώτη φορά από το Νοέμβριο (Xetra: A0Z24E – ειδήσεις).
Αναστάτωση και στις χρηματοπιστωτικές αγορές υπάρχει απείλησε να διαχυθούν σε γειτονικές χώρες και να αυξήσει το κόστος δανεισμού.
Ο κίνδυνος αυτός είδε το ευρώ να πέσει όσο το 1,5 τοις εκατό έναντι του γεν σε κάποια φάση σε 128,66 την Τετάρτη. Έχει από τότε στα 129.80.
Έναντι του δολαρίου, το κοινό νόμισμα διαμορφώθηκε στο 1,2994 δολάρια κάτω από 0,1 τοις εκατό, αλλά πάνω από ένα πέντε εβδομάδων χαμηλό των 1,2923 δολαρίων που την Τετάρτη.
Το αμερικανικό αργό έφτασε μέχρι 0,1 τοις εκατό σε 101,34 δολάρια το βαρέλι, όχι πολύ μακριά από το 14-μηνών υψηλό των 102,18 δολαρίων που την Τετάρτη.
Οι τιμές του πετρελαίου είχαν ώθησε υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς η αγορά παρέμεινε δύσπιστοι όσον αφορά την αναταραχή στην Αίγυπτο που απειλεί να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την περιοχή της Μέσης Ανατολής, η οποία αντλεί το ένα τρίτο του παγκόσμιου πετρελαίου.
Ασιατικές μετοχές που αποσπάστηκαν υψηλότερα την Πέμπτη, αλλά τα κέρδη ήταν μετριάζεται από ανησυχίες σχετικά με την πολιτική αναταραχή στην Πορτογαλία και την επιφυλακτικότητα των επενδυτών ενόψει σημαντικών γεγονότων, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ Παρασκευής δεδομένων θέσεων εργασίας.
MSCI (NYSE) ‘s ευρύτερη δείκτης της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας μετοχές αυξήθηκαν 1,1 τοις εκατό, να αποκαταστήσει ένα μέρος της διαφάνειας της Τετάρτης πάνω από 2,4 τοις εκατό.

EU-Asia