Αποκαλύπτεται καλύτερα έργα υποδομής

Με όλες τις συζητήσεις της δημοσιονομικής πειθαρχίας, είναι εύκολο να υποθέσουμε ότι υπάρχει μικρή στα ταμεία για το είδος των τεράστια έργα υποδομής που έχουμε δει τον τελευταίο αιώνα.
Είναι αλήθεια ότι η ΕΕ έχει μειώσει τις μεταφορές του προϋπολογισμού της υποδομής μέχρι το 2020, ενώ οι ομάδες, όπως η American Society of Engineers δήλωσαν ότι πολύ λίγα είναι να βάλει στην άκρη για τη χρηματοδότηση των μεγάλων έργων του αύριο – αλλά δεν είναι όλα doom και κατήφεια.
Σε πολλές αναδυόμενες δαπάνες μεταφοράς των εθνών είναι η υπερβολική ταχύτητα μπροστά με ρυθμό ιλιγγιώδη, ενώ στον αναπτυγμένο κόσμο τα μεγάλα έργα συνεχίστηκαν παρά τις μετασεισμικές δονήσεις γουργουρητό του οικονομικού κραχ του 2008.
Εδώ, θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικά από τα μεγαλύτερα, πιο σημαντική και εντυπωσιακή ανάπτυξη υποδομών μεταφορών στιγμή στα έργα σε όλο τον κόσμο.
Τα αεροπορικά ταξίδια έχει επεκταθεί ταχύτατα στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την άνθηση της οικονομίας της χώρας. Το 2011, οι κινεζικές governmentannounced σχεδιάζει να αυξήσει το συνολικό αριθμό των αερολιμένων της χώρας 175-230 από το 2015 για να αντεπεξέλθουν στη ζήτηση.
Πεκίνο και μόνο έχει οριστεί να χειριστεί μεταξύ 450 και 500 εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο από τότε, δηλαδή από τα υπάρχοντα αεροδρόμια της πόλης χρειάζονται βοήθεια για να αντιμετωπίσουν την αναμενόμενη αύξηση της ζήτησης. Η κατασκευή του νέου αεροδρομίου, το οποίο θα βρίσκεται στο Daxing συνοικία της πόλης, επιβεβαιώθηκε τον Ιανουάριο του 2013 και αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2014, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Etihad σιδηροδρομικό δίκτυο
Σε μια χώρα γεμάτο με επιδεικτικό αναπτυξιακά έργα, η διυλίσαμε της σιδηροδρομικής υποδομής ωχριά σε σύγκριση με το ψηλότερο κτίριο του κόσμου ή τεχνητές νησιά πολυτελείας – αλλά δεν πρέπει.
Το 1200 χιλιόμετρα Etihad σιδηροδρομικό δίκτυο θα επεκταθεί σε όλη την έρημο ενδοχώρα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, από τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας στα δυτικά μέχρι τα σύνορα του Ομάν στα ανατολικά.
Κοστολόγηση $ 11 δισεκατομμύρια και λαμβάνοντας στο Ντουμπάι, Αμπού Ντάμπι και όλα της Βόρειας Emirates, οι προγραμματιστές ελπίζουν ότι το έργο εμπορευμάτων και επιβατών τελικά θα ενταχθούν με έναν διεθνή σιδηροδρομικό δίκτυο που καλύπτει το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, το Ομάν και το Κατάρ.
Το 2012, οι πρόεδροι της Κένυα, την Αιθιοπία και το Νότιο Σουδάν ήρθαν μαζί για να ξεκινήσει το φιλόδοξο LAPSSET (Λάμου Port – Νότιο Σουδάν – Αιθιοπία Διαδρόμου Μεταφορών) του έργου.
Τα σχέδια περιλαμβάνουν ένα διυλιστήριο πετρελαίου, των αγωγών από το Νότιο Σουδάν, το λιμάνι, το αεροδρόμιο για τις σιδηροδρομικές, οδικές και αεροπορικές οχήματα, καθώς και ένα τεράστιο λιμάνι για τα πετρελαιοφόρα. Μια σειρά από πόλεις τουριστικό θέρετρο αναμένεται, επίσης, κατά μήκος της διαδρομής της ανάπτυξης του.
Δείτε επίσης: Το μικρό έθνος με μεγάλη οικονομική διάτρηση
Το κόστος είναι να βγει σε περίπου $ 25.000 εκατομμύρια παρότι παραμένουν οι ανησυχίες για τις επιπτώσεις στο τοπικό περιβάλλον. Λάμου λιμάνι αναφέρεται ως μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και η γύρω περιοχή είναι το σπίτι σε προστατευόμενες θαλάσσιες και τα δάση.
Η κυβέρνηση της Κένυας έχει δεσμεύσει 23 εκατομμύρια δολάρια για το τμήμα Lamu του έργου, ενώ το Reuters ανέφερε ότι μια κινεζική εταιρεία είχε κερδίσει τον πρώτο διαγωνισμό για την κατασκευή τριών κλινών στο λιμάνι τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

EU-Asia